Tramps paziņoja, ka neatcēla pavēli par triecienuzbrukumu Irānai

© REUTERS / Chris Jackson / POOLПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms tam Tramps paziņoja, ka iepriekš Vašingtona bija gatava triecienuzbrukuma veikšanai Irānai, taču prezidents atteicās no tā iespējamo upuru dēļ.

RĪGA, 23. jūnijs – Sputnik. Donalds Tramps paziņoja, ka neatcēla pavēli par triecienuzbrukuma veikšanu Irānai, bet gan apturēja to dotajā posmā, vēsta RIA Novosti.

"Es neatsaucu (pavēli veikt – red.) triecienuzbrukumu Irānai, kā to cilvēki nepareizi paziņo, bet gan apturēja tā veikšanu dotajā posmā," uzrakstīja ASV prezidents Twitter.

Pirms tam Tramps paziņoja, ka iepriekš Vašingtona bija gatava triecienuzbrukuma veikšanai Irānai, taču prezidents atteicās no tā iespējamo upuru dēļ. Turklāt viņš norādīja, ka cer izbēgt no kara ar Irānu. Irānas augstākais līderis Ali Hameneji arī pateica, ka Irāna negrasās rosināt karu ar ASV, taču turpinās pretoties Vašingtonai.

Notriektais bezpilota lidaparāts

Irānas rezolūcijas Sardzes korpuss ceturtdien paziņoja, ka Irānas karavīri notrieca amerikāņu bezpilota lidaparātu pie ieejas Persijas līcī valsts dienvidos, pēc tam, kad tas pārkāpa Irānas gaisa telpu. Vēlāk ASV Bruņoto spēku centrālā vadība paziņoja, ka Irānas zenītraķešu komplekss notrieca ASV JKS bezpilota lidaparātu virs Ormuza šauruma, starptautiskajā gaisa telpā. Taču Teherānā uzstāj, ka bezpilota lidaparāts tika notriekts Irānas teritorijā.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Tramps pastāstīja, kā viedoklī viņš ieklausās Irānas jautājumā

Irānas ārlietu ministra vietniek Abbass Arakči telefonsarunā ar Šveices vēstnieku Teherānā Markusu Leitneru, kurš pārstāv ASV intereses, paziņoja par protestu sakarā ar amerikāņu bezpilota lidaparāta ielaušanos valsts gaisa telpā. Tāpat Arakči atkārtoti paziņoja, ka "Irāna netiecas pēc kara vai konflikta Persijas līcī" un aicināja atturēties amerikāņu spēkus no neapdomātām darbībām reģionā.

Tramps nosauca incidentu par "ļoti lielu Irānas kļūdu", taču vēlāk paziņoja, ka netic šīs darbības tīšajā nodomā, izsakot minējumu, ka kāds pieņēmis šo lēmumu kļūdas pēc.

Ziņu lente
0