Gruzijas prezidente ir pārliecināta, ka tūristi no Krievijas vienalga atbrauks

© Sputnik / Александр Имедашвили / Pāriet pie mediju bankasПрезидентские выборы в Грузии
Президентские выборы в Грузии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gruzijai daudz svarīgāka ir kustība Eiropas Savienības virzienā, situācija ar Krievijas tūristiem neietekmēs valsts dzīvi, pārliecināta Salome Zurabišvili.

RĪGA, 23. jūnijs – Sputnik. Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili uzskata, ka politiskās problēmas neietekmēs tūristu plūsmu no Krievijas, jo viņi mīl Gruziju, vēsta Sputnik Igaunija.

Par to viņa paziņoja intervijā telekanālam Euronews, komentējot pēdējos notikumus valstī un to ietekmi uz attiecībām ar Krieviju.

Zurabišvili norādīja, ka protestētāju reakcija ir absolūti dabiska, taču prezidente nav pārliecināta, ka arī turpmāk notikumiem Tbilisi būtu jānotiek tieši šādi – ar masveida protesta akcijām pie parlamenta ēkas. Zurabišvili piebilda, ka visvairāk viņas valstij nepieciešams miers un iekšējā stabilitāte.

"Nedz Gruzija, nedz Eiropas Savienība nav ieinteresēta politiska konflikta paplašināšanā valstī un reģionā (Kaukāzā – red.)," norādīja viņa.

Atbildot uz televīzijas raidījuma vadītājas jautājumu par it kā Krievijas "piektās kolonnas" uzdarbošanos Gruzijā, Zurabišvili paziņoja, ka "Krievija ir ieinteresēta situācijas destabilizācijā", sevišķi tik nelielā valstī, kā viņas, taču Gruzija paliek nelokāma savā izvēlē. Prezidente paziņoja, ka Gruzijai un Krievijai ir politiskas rakstura problēmas, taču daudz svarīgāk ir tas, ka Gruzija attīstās un virzās uz iestāšanos Eiropas Savineībā.

Komentējot raidījuma vadītājas lūgumu "sniegt atbildi Vladimiram Putinam" (Krievijas prezidents savu pilsoņu drošības nolūkos ieviesa ierobežojumus Krievijas aviokompāniju lidojumiem uz Gruziju, sākot ar 8. jūliju – red.), Gruzijas vadītāja paziņoja:

"Tūristiem ir jābrauc uz Gruziju, jo viņi mīl šo valsti, bet politiķiem ir jārisina problēmas, kuras ir šī brīža notikumu pamatā. Mums (Gruzijai) ir jāapvieno mūsu teritorijas."

Viņa piebilda, ka situācija ar Krievijas tūrismu neietekmēs dzīvi Gruzijā un situāciju tajā.

Protesti ar rusofobijas pazīmēm

Kā jau stāstīts, Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja rīkojumu, kurš aizliedz Krievijas avio pārvadātājiem veikt lidojumus uz Gruziju, sākot ar 8. jūliju.

Šādu lēmumu valsts vadītājs pieņēma, lai nepakļautu bīstamībai Krievijas pilsoņus valstī, kur kopš 20. jūnijā notiek protesta akcijas. Savu lomu nospēlēja arī Gruzijas prezidentes Salomes Zurabišvili paziņojums, kura nosauca Krieviju par "ienaidnieku un okupantu" un uzvēla vainu par nekārtībām Tbilisi Maskavai.

Акция протеста у здания парламента Грузии - Sputnik Latvija
Gruzijā uzbruka Krievijas žurnālistiem

Nekārtības Gruzijas galvaspilsētā sākās dēļ tā, ka Pareizticības starpparlamentu asamblejas Ģenerālās sesijas atklāšanas laikā organizācijas vadītājs, KF Valsts domes deputāts Sergejs Gavrilovs apsēdās parlamenta spīkera krēslā. Turklāt, kā viņš pats skaidroja, šajā vietā viņu iesēdināja Gruzijas puse "atbilstoši šāda veida pasākumu protokolam".

Tas izraisīja opozīcijas deputātu sašutumu, viņi atstāja ēku, un parlamenta ēkā ielauzās radikāļi. Vēlāk pilsētas centrā sākās mītiņš, kuram pievienojās opozīcija, pieprasot valdības atkāpšanos. Piketētāji demonstrēja Krieviju un tās iedzīvotājus aizvainojošus plakātus, banerus un t-kreklus, kliedza pret Krieviju vērstus lozungus.

Vakar nacionālisti uzbruka telekanāla "Rossija 24" korespondentam un operatoram Tbilisi, kad viņi intervēja tūrisma aģentūras īpašniekus, lai noskaidrotu, kā viņus ietekmēs "tūrisma embargo" un aviācijas satiksmes ar Krieviju atcelšana.

Ziņu lente
0