Gruzijā uzbruka Krievijas žurnālistiem

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasАкция протеста у здания парламента Грузии
Акция протеста у здания парламента Грузии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Telekanāla "Rossija 24" filmēšanas grupai Tbilisi uzbruka gruzīnu nacionālisti.

RĪGA, 23. jūnijs – Sputnik. Nacionālisti uzbruka telekanālā "Rossija 24" korespondentam un operatoram, kad viņi intervēja tūrisma aģentūras īpašniekus, lai noskaidrotu, kā viņus ietekmēs "tūrisma embargo" un aviācijas satiksmes ar Krieviju atcelšana, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz portālu Vesti.ru.

Korespondents Staņislavs Bernvalds pastāstīja, ka viņiem pienāca klāt jaunieši, sāka kliegt nacionālistiskus lozungus un centās izprovocēt kautiņu. Žurnālistu aizstāvībā nostājās tūrisma aģentūras saimnieces vīrs, gruzīns pēc tautības. "Beigās huligāni aizbēga," raksta portāls.

Tas nav pirmais uzbrukuma gadījums Krievijas žurnālistiem Gruzijā. Aizvakar, protesta akcija laikā Tbilisi, tika ievainots video aģentūras Ruptly producents. Vakar vakarā Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simonjana paziņoja par viņa stāvokļa pasliktināšanos.

"Sākumā ārsti nenovērtēja līdz galam viņa ievainojumu, gumijas lode pilnībā iegāja ķermenī. To izvilka slimnīcā, un viņš nolēma, ka viss ir normāli, un devās atkal strādāt. Viņam strauji nokritās spiediens, jo sākās asiņošana. Un šobrīd viņš ir slimnīcā ar asiņošanu. Mēs par viņu ļoti pārdzīvojam," citē viņas sacīto RIA Novosti.

Nekārtības Tbilisi

Vakar tika paziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis rīkojumu, kurš aizliedz Krievijas aviopārvadātājiem īstenot lidojumus uz Gruziju, sākot ar 8. jūliju.

Šādu lēmumu valsts vadītājs pieņēmis, lai nepakļautu briesmām Krievijas pilsoņus valstī, kur kopš 20. jūnija notiek protesta akcijas. Savu lomu nospēlēja arī Gruzijas prezidentes Salomes Zurabišvili paziņojums, kura nosauca Krieviju par "ienaidnieku un okupantu" un uzvēla vainu par nekārtībām Tbilisi Maskavai.

Savukārt Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova nosauca šos apgalvojumus par "fantastiskiem".

"Nē, nu fantastiski tomēr Gruzijā ir politiķi: paši izlēma rīkot pie sevis parlamentu forumu, paši par to pašausminājās, paši viens uz otru pašaudīja, paši, līdzīgi kā pirms 30 gadiem, neiedomājās atcerēties par likumiem un politiskiem institūtiem, un nākamajā dienā visa valsts plakātos "Krievija vainīga"," uzrakstīja viņa savā Facebook lapā.

Политолог Александр Асафов - Sputnik Latvija
Strādā provokācijas labad: politologs izskaidroja Baltijas valstu jauno iniciatīvu

Nekārtības Gruzijā sākās dēļ tā, ka Pareizticības starpparlamentu asamblejas Ģenerālās sesijas atklāšanas laikā organizācijas vadītājs, KF Valsts domes deputāts Sergejs Gavrilovs apsēdās parlamenta spīkera krēslā. Turklāt, kā viņš pats paskaidroja, šajā vietā viņu iesēdināja Gruzijas puse "atbilstoši šāda veida pasākumu protokolam".

Tas izraisīja opozīcijas deputātu sašutumu, viņi atstāja ēku, un parlamenta ēkā ielauzās radikāļi. Vēlāk pilsētas centrā sākās mītiņš, kuram pievienojās opozīcija, pieprasot valdības atkāpšanos.

Specvienība padzina protestētājus, pielietojot asaru gāzi, gumijas lodes un ūdensmetējus, taču nākamajā dienā mītiņš turpinājās. Saskaņā ar pēdējiem saņemtajiem datiem, cietuši aptuveni 240 cilvēki, vairāk nekā 300 aizturēti.

Saskaņā ar Krievijas Tūroperatoru asociācijas datiem, šobrīd Gruzijā atrodas ap pieciem-septiņiem tūkstošiem organizētu Krievijas tūristu un divas-trīs reizes vairāk patstāvīgo. Saskaņā ar Gruzijas statistiku, pērn katrs piektais tūrists ieradās valstī no Krievijas.

Ziņu lente
0