Prostitūcija, korupcija vai kļūda: Ušakovs izvērtēja kolēģu četrinieka uzvedību

© Sputnik / Оксана ДжаданМэр Риги Нил Ушаков
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs pastāstīja par situāciju Rīgas domē pēc Daiņa Turlā atstādināšanas un paskaidroja, kāpēc pirmstermiņa vēlēšanas nav labākais variants esošajā situācijā.

RĪGA, 21. jūnijs – Sputnik. Nils Ušakovs apsūdzēja bijušos partijas biedrus, kuru dēļ "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" koalīcija zaudēja Rīgas domē balsu vairākumu, mēģinājumā iztirgot amatus jaunās koalīcijas pārrunu gaitā, vēsta LNT.

Bijušais Rīgas mērs apstiprināja, ka partijas jau cenšas vienoties par jaunu sadarbības formātu Rīgas domē, un šis amats notiek līdztekus amatu tirgošanai, kurš ir vairāk saistīts ar deputātu četrinieku, kuri izveidoja "Neatkarīgo deputātu frakciju", – Valēriju Petrovu, Alekseju Rosļikovu, Vitāliju Dubovu un Vadimu Baraņņiku.

"Laiks rādīs, vai kolēģu rīcība bija prostitūcija, korupcija vai kļūda," pateica bijušais mērs.

Uz jautājumu, vai "Saskaņa" redz iespējas sadarboties ar opozīciju, Ušakovs nesniedza konkrētu atbildi, aicinot visus domniekus "atvilkt elpu" un atcerēties, ka pašvaldībai ir pienākumi.

Ušakovs iedrošināja, sakot, ka "Saskaņa" būs gatava pirmstermiņa vēlēšanām nepieciešamības gadījumā, turklāt partija vienīgā, kas patiešām nebaidās no šāda iespējas – citi zināmā mērā tikai koķetē šajā sakarā, bet patiesībā "raustās un tā īsti nevēlas" pirmstermiņa vēlēšanas.

Мэр Риги Дайнис Турлайс - Sputnik Latvija
Politika
Turlais atbrīvots no amata

Tai pašā laikā Ušakovs uzskata, ka ārkārtas vēlēšanas nozīmēs "ārkārtēju bardaku", jo tām uzreiz sekos vēl vienas vēlēšanas 2021. gadā. "Tāpēc no rīdzinieku viedokļa ārkārtas vēlēšanas nav labākais variants," pateica Ušakovs.

Sputnik Latvija ziņoja, ka 20. jūnijā Rīgas domes ārkārtas sēdē, kuru sasauca opozīcija, notika balsojums sakarā ar mēra Daiņa Turlā atstādināšanas jautājumu, kuru ievēlēja vien pirms trīs nedēļām. Ar 31 balsi pret 29 partijas "Gods kalpot Rīgai" pārstāvis tika nocelts no amata. Par Turlā atstādināšanu nobalsoja visi opozīcijas frakciju deputāti, neatkarīgais deputāts Oskars Putniņš un četri no "Saskaņas" izslēgties un savu frakciju izveidojušie deputāti.

Tagad, ja divu mēnešu laikā netiks ievēlēts jauns mērs, Saeima būs tiesīga iniciēt visas Rīgas domes atlaišanu, kas nozīmēs pirmstermiņa vēlēšanu rīkošanu.

Ziņu lente
0