Ukraina plāno atcelt transporta blokādi Donbasā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasВоенная техника
Военная техника - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Transporta blokādes atcelšana ļaus panākt, lai līdz 2021. gadam ogļu pārvadāšanas apjomi Donbasā sastādīs 40% no 2016. gada, dzelzs rūdas – 30%, melno metālu – 15%. Rādītājus plānots dubultot līdz 2030. gadam.

RĪGA, 19. jūnijs — Sputnik. Akciju sabiedrība "Ukrzaliznica" ("Ukrainas dzelzceļi") varētu atjaunot satiksmi ar Donbasu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz portālu Liga.net.

Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Latvija
Zeļenska preses sekretāre atzinusi, ka UBS slepkavo Donbasa iedzīvotājus

Par to liecina kompānijas stratēģija laika periodam līdz 2023. gadam, ko apstiprinājusi valdība.

Dokumentā tiek izskatīta iespēja atcelt dzelzceļa pārvadājumu aizliegumu starp pašpasludinātajām Doņeckas un Luganskas tautas republikām un pārējo valsts teritoriju.

Atzīmēts, ka tādā gadījumā līdz 2021. gadam ogļu pārvadāšanas apjomi Donbasā sastādīs 40% no 2016. gada, dzelzs rūdas – 30%, melno metālu – 15%. Rādītājus plānots dubultot līdz 2030. gadam.

2015. gadā Ukrainas vadība ieviesa caurlaižu režīmu ar valdības nekontrolētajām Donbasa teritorijām. Iebraukt DTR un LRT vai izbraukt no tām iespējams, šķērsojot caurlaides punktus, vai caur Krievijas teritoriju. 2017. gada februārī Kijeva bloķēja ogļu piegādes no Donbasa, tāpēc valsts bija spiesta ieviest ārkārtas pasākumus enerģētikā. Atbildot uz šiem soļiem, Doņecka un Luganska ieviesa ārējo pārvaldi Ukrainas jurisdikcijas uzņēmumos.

Государственная Дума РФ - Sputnik Latvija
Krievijas Valsts Dome komentēja ukraiņu deputāta ideju "atbrīvot Donbasu no cilvēkiem"

2014. gada aprīlī Ukraina sāka militāru operāciju pret pašpasludinātajām republikām, kas deklarēja suverenitāti pēc valsts apvērsuma valstī. Situācijas noregulēšanas iespējas cita starpā tiek apspriestas kontaktu grupas sēdēs Minskā, taču arī pēc vienošanās par pamieru apšaudes turpinās. Jūnijā Ukrainas Bruņotie spēki pietuvojās Doņeckai – attālums no Ukrainas armijas pozīcijām līdz pilsētai ir tikai 100-250 metri.

Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis iepriekš vairākkārt norādīja, ka viņa galvenais uzdevums ir pilsoņu konflikta pārtraukšana Donbasā. Taču, kā atzīmēja Krievijas pilnvarotais pārstāvis pārrunās Minskā Boriss Grizlovs, Ukrainas jaunā vadība nekādi nepilda savus solījumus par mieru.

Ziņu lente
0