Krievijas izlūkdienests informēja par Rietumu plāniem sākt uzbrukumus kibertelpā KF

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasВирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах
Вирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kremlis atgādināja, ka vairākkārt izteikti ierosinājumi ASV kopīgiem spēkiem stāties pretī kibernoziedzībai, taču atbilde nav saņemta.

RĪGA, 18. jūnijs — Sputnik. Krievijas Ārējās izlūkošanas dienests ir informēts par Rietumu plāniem veikt kiberuzbrukumus Krievijas infrastruktūrai, informēja resora vadītājs Sergejs Nariškins, vēsta RIA Novosti.

"Mēs informējam par to savas instances," viņš piebilda drošības jautājumiem veltītās starptautiskās tikšanās pasākumos Ufā.

Pirmdien The New York Times ziņoja, ka amerikāņu specdienesti uzsākuši biežākus mēģinājumus panākt kaitīgas programmatūras iespiešanos Krievijas energosistēmās. Šī informācija radīja vētrainu reakciju Maskavā un Vašingtonā.

Первомайские демонстрации в регионах России - Sputnik Latvija
Viedoklis
Atkal 5. pants. NATO plāno pielietot 5. pantu Uzvaras dienā. Pa jokam

ASV prezidents nosauca raksta autorus par "tautas ienaidniekiem" un atzīmēja, ka tik "melīga stāsta" publikācija faktiski ir "valsts nodevība no kādreiz lielās avīzes puses". Izdevums skaidroja, ka tamlīdzīgi medijiem adresēti izteikumi ir bīstami, turklāt valdība iepazinusies ar raksta tekstu pirms publikācijas.

Kremlis atgādināja, ka vairākkārt izteikti ierosinājumi ASV kopīgiem spēkiem stāties pretī kibernoziedzībai, taču atbilde nav saņemta. Krievija informēja, ka valsts stratēģiskajos objektos regulāri tiek atvairīti kiberuzbrukumi no ārvalstim, taču "atbilstošās iestādes" ar tiem sekmīgi cīnās.

Vēlāk informācijas avots vienā no varasiestāžu nodaļām atklāja, ka amerināļu specdienesti patiešām cenšas uzbrukt Krievijas insfrastruktūras kontroles sistēmai, un piebilda, ka kiberuzbrukumu skaits pieaug. Pārsvarā tie fiksēti transporta, banku un enerģētikas nozarēs.

Ziņu lente
0