ASV militārās infrastruktūras vadība NATO austrumu flangā tiks izvietota Polijā

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasАмериканские ракеты Patriot
Американские ракеты Patriot  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks uzskata, ka šāds lēmums būtiski palielinās valsts drošību globāla militāra konflikta riska dēļ.

RĪGA, 17. jūnijsSputnik. Polijā tiks dislocēta ASV bruņoto spēku vadība NATO austrumu flangā, informēja Polijas aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks, vēsta RIA Novosti.

Viņš ir pārliecināts, ka tamlīdzīgs risinājums būtiski uzlabos valsts drošību, ņemot vērā globāla militārā konflikta risku.

Заместитель министра иностранных дел РФ Александр Грушко - Sputnik Latvija
Laiks izmest aukstā kara stereotipus: Krievija norāda uz NATO kļūdām Baltijā

"Iespējamais iebrucējs saprot, ka Polijas robežu pārkāpums, uzbrukums Polijai nozīmē nevis lokālu, bet gan globālu konfliktu," ministrs apgalvoja Polskie Radio ēterā.

Iepriekš vēstīts, ka ASV un Polija vienojušās par amerikāņu izlūkošanas bezpilota lidaparātu MQ-9 eskadriļas izvietošanu Polijas teritorijā un Vašingtona plāno palielināt valstī dislocēto karavīru skaitu par tūkstoš cilvēkiem (patlaban valstī dislocēti 4,5 tūkstoši ASV karavīru).

Savukārt Polija apņēmusies uz sava rēķina sagatavot visu nepieciešamo infrastruktūru un uzbūvēt kara lidlauku, ko būtu iespējams izmantot spēku paevietošanai "mācībās un neparedzētos gadījumos".

Ziņu lente
0