Bundestāgā asi kritizēja VFR kancleri sakarā ar politiku attiecībā pret Krieviju

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasКанцлер ФРГ Ангела Меркель выступает на 53-й Мюнхенской конференции по безопасности
Канцлер ФРГ Ангела Меркель выступает на 53-й Мюнхенской конференции по безопасности - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu deputāts uzskata, ka sadarbība starp abām valstīm "neatbilst nedz nepieciešamajam, nedz iespējamajam līmenim abu valstu labai attīstībai".

RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. VFR kancleres Angelas Merkeles valdība nedara pietiekami daudz, lai izvestu no strupceļa Vācijas un Krievijas attiecības, kuras atrodas tajā jau daudzus gadus, paziņoja Bundestāga Vācijas un Krievijas grupas vadītāja vietnieks deputāts Gregors Gizi ("Kreisie"), vēsta RIA Novosti.

Pēc viņa sacītā, ka sadarbība starp abām valstīm "neatbilst nedz nepieciešamajam, nedz iespējamajam līmenim abu valstu labai attīstībai". Gizi uzsver, ka Eiropā nav iespējams panākt mieru un drošību "nedz bez Krievijas, nedz cīņā ar to".

Президент Финляндии Саули Нийнистё - Sputnik Latvija
Somijas prezidents: Krievija līdzinās kazakam, un kādam vienkārši bija jāpieskata mantas

"Tā vietā, lai koncentrētu uzmanību uz Vācijas un Eiropas interesēm attiecībā uz Krieviju, federālā valdība arvien aktīvāk uzstājas ASV administrācijas fārvaterā, kura cer turpināt bruņojuma sacensību eskalāciju un ģeostratēģisko savaldīšanas  politiku attiecībā pret Krieviju," pateica vācu politiķis.

Rietumu ieviestās sankcijas pret Krieviju tikai pasliktināja situāciju, uzskata Gizi, jo Krievija sniedza simetrisku atbildi. "Tāpēc to savstarpēja izbeigšana būtu nosacījums aktīvas kustības atjaunošanai dialogā starp Vāciju un Krieviju," saka viņš.

Politiķis ir pārliecināts, ka situācijas atrisināšana prasa attiecīgu pozīciju no VFR valdības, kā arī "atteikšanos no turpmākas nepamatotas Trampa administrācijas rosinātās izmantošanas". Tostarp Gizi runāja par tikšanos augstākajā līmenī un esošo projektu īstenošanu, tādu kā "Ziemeļu straume 2".

"Tas liek Vācijai un Krievijas uzņemties atbildību par starptautisku attiecību veidošanu, kurām vienmēr ir jāņem vērā otras puses intereses, ja tās vēlas gūt panākumus," noslēgumā sacīja politiķis.

Bundestāga Vācijas un Krievijas grupas pārstāvjiem ir jāapmeklē Maskava un Kaluga no 16. līdz 21. jūnijam. Šīs vizītes ietvaros ar Krievijas kolēģiem plānots apspriest abu valstu attiecības un starptautiskus tematus.

Vācija aktīvi atbalsta projekta "Ziemeļu straume 2" īstenošanu. Daži politiķi atzīmēja, ka sankciju politika attiecībā pret Krieviju nav devusi cerēto rezultātu, un aicināja veidot dialogu ar Maskavu.

Tā, piemēram, iepriekš Bundestāgā paziņoja, ka drošība Eiropā ir iespējama tikai ar Krieviju. Vācijas parlamenta deputāts Jirgens Trittins norādīja, ka no jaunu bruņošanās sacīkšu draudiem vai izvairīties, ja tiks uzlabotas attiecības. Turklāt viņš uzsvēra, ka Amerika turpina sagraut miera vienošanās, pakļaujot pasauli vēl lielākām briesmām.

Ziņu lente
0