Francijā atzīmēja Krievijas lomu pasaules krīžu risināšanā

© Sputnik / Кристина Афанасьева / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Париж
Города мира. Париж - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parīze izvēlas dialogu ar Maskavu, paziņoja franču senators.

RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. Neviena pasaules krīze nevar tikt atrisināta bez Maskavas dalības, paziņoja Francijas Senāta Starptautisko lietu, aizsardzības un drošības komisijas vadītājs Kristians Kambons, vēsta RIA Novosti.

"(…) Visos lielos starptautiskos dosjē mēs nevaram iztikt bez Krievijas dalības. (…) Tāpēc Francija izvēlas dialogu ar Krieviju," pateica viņš.

Президент РФ В. Путин на Петербургском международном экономическом форуме - Sputnik Latvija
Putins par pasaules ekonomiku: pienācis laiks izbeigt tirdzniecības cīņas bez noteikumiem

Sestdien Parīzē Francijas Senāta pārstāvis Žerārs Laršē tikās ar Federācijas Padomes priekšsēdētāja pirmo vietnieku Nikolaju Fjodorovu un Federācijas Padomes Ārlietu komitejas priekšsēdētāja vietnieku Vladimiru Lukinu.

Laršē atzīmēja, ka bija priecīgs pieņemt Krievijas kolēģus. Pēc viņa sacītā, valstīm var būt dažādi viedokļi, taču ar dialoga palīdzību tie var satuvināties.

Iepriekš ziņots, ka sociālistiskās partijas "Nepakļautā Francija" līderis Žans Luks Melanšons uzstājās pret iespējamo Gruzijas un Ukrainas dalību NATO, kā arī aicināja izbeigt "pret Krieviju vērsto histēriju" Eiropā. Viņš uzsvēra, ka eiropieši nav ieinteresēti turpināt pastiprināt spriedzi attiecībās ar Krieviju.

Ziņu lente
0