Tramps noraidījis Latvijas lūgumu atbalstīt LGBT

© Sputnik / Sergey Melkonov Пикет молодежной организации "Протест" за права представителей ЛГБТ
 Пикет молодежной организации Протест за права представителей ЛГБТ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV nav sniegušas atļauju izrotāt savas vēstniecības fasādi Rīgā ar LGBT biedrības varavīkšņainajiem karogiem.

RĪGA, 9. jūnijs — Sputnik. ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija noraidījusi valsts vēstniecību lūgumus sniegt atļaujas LGBT karogu izkāršanai pie savu ēku fasādēm, paziņoja NBC News.

Portāls atklāja, ka šo informāciju snieguši trīs informācijas avoti no diplomātiskajām aprindām.

Криступас Кривицкас с семьей, архивное фото - Sputnik Latvija
Lietuvā notiks akcija tradicionālo ģimeņu atbalstam protestā pret LGBT gājienu

Jūnijs ir LGBT lepnuma mēnesis. Ik gadus jūnijā visā pasaulē notiek svētki, parādes, pikniki, ballites, semināri un koncerti, kuru mērķis ir panākt, lai pasaule atzītu LGBT sabiedrības ietekmi vēsturē.

Tāpēc vēstniecības Vācijā, Izraēlā, Brazīlijā un Latvijā lūdza atļauju varavīkšņaino karogu piekāršanai pie savām fasādēm.

Tiesa, atzīmēts, ka vēstniecībām aizliegts uzvilkt LGBT karogus mastos tikai pie ēku fasādēm – misiju teritorijā un telpās varavīkšņainos karogus ļauts izvietot.

Fakts, ka Trampa administrācija aizliegusi vēstniecībām skaļi atbalstīt LGBT, uzvelkot karogus mastos pie ēkām, izskatās dīvaini, ņemot vērā, ka iepriekš šī pati administrācija paziņoja, ka visā pasaulē sāk darbu globālā kampaņa, kuras mērķis ir pielikt punktu homoseksualitātes kriminalizācijai pasaulē.

Popularizē apdomīgi

"Mēs atzīmējam LGBT lepnuma mēnesi un atzīmējam izcilo ieguldījumu, ko šai sabiedrībai piederošie cilvēki snieguši mūsu lielajai nācijai. Būsim solidāri ar šiem cilvēkiem, kuri dzīvo desmitos valstu visā pasaule un vēl joprojām tiek sodīti, ieslodzīti cietumā un pat sodīti ar nāvi," savā lapā Twitter Tramps rakstīja maija beigās.

​Pie tam īpaši izaicinoši izskatās atteikums piekārt varavīkšņaino karogu pie ASV vēstniecības ēkas Vācijā, jo Ričards Grenels, kurš šajā valstī pārstāv ASV, ir atklāts gejs. Un viņš ir viens no kampaņas organizatoriem homoseksualitātes dekriminalizācijai, ko izsludinājusi ASV administrācija. Tās īstenošanai Grenels sarūpējis Trampa un ASV viceprezidenta Maika Pensa atbalstu.

Grenels savā lapā Twitter pateicās Trampam par "nemainīgo atbalstu kopš paša sākuma".

"71 valsts homoseksualitāti atzīst par noziegumu. Tas ir nepieņemami, un visiem ir jāpievienojas jūsu dekriminalizācijas kampaņai, lai pieliktu punktu šīm ņirgām," Grenels rakstīja savā lapā.

​Interesanti, ka Baraka Obamas prezidentūras laikā vēstniecībām pat nevajadzēja lūgt atļauju jūnijā piekārt LGBT karogu. Tikai šogad Trampa administrācija pieprasīja, lai vēstniecības iesniegtu atbilstošu pieprasījumu.

Ziņu lente
0