Ukrainas oligarhs ieteicis Zeļenskim izsludināt valsts defoltu

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasСитуация на Майдане
Ситуация на Майдане - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas parlamenta deputāts novērtēja valsts defolta iespējamās sekas no iedzīvotāju viedokļa.

RĪGA, 27. maijs — Sputnik. Ukrainas oligarhs Igors Kolomoiskis ieteicis valsts prezidentam Vladimiram Zeļenskim izsludināt defoltu, lai nenāktos atmaksāt parādu Starptautiskajam valūtas fondam, vēsta RIA Novosti.

Oligarha ierosinājumu telekanāla "112 Ukraina" ēterā komentēja Augstākās radas deputāts Vadims Rabinovičs. Viņš pauda pārliecību, ka diezin vai iedzīvotāji būs spējīgi izdzīvot, ka Kijeva drīzumā izsludinās defoltu.

"SVF nevar būt Ukrainas partneris, jo tas ir finanšu ārsts. Šis finanšu ārsts ārstē mūs četrarpus gadus. Tā rezultātā mēs esam pilnībā nobeiguši ekonomiku, mēs esam bezcerīgā parādu bedrē, tātad doktors ir šarlatāns," pauda savu pārliecību politiķis.

Viņš norādīja, ka Kijevai nāktos pagaidīt ar defoltu, jo vispirms cietīs vienkāršie iedzīvotāji,

"Es domāju, grivna būs pāri par 200 (grivnām par dolāru – red.). Es domāju, tā būs pilnīga iedzīvotāju slīgšana nabadzībā. Pēc tam – jā, no nulles sāksim celties. Bet kas izdzīvos līdz tai nullei?" viņš vaicāja.

Второй тур выборов президента Украины - Sputnik Latvija
Vārdu, cerību un skaistu bildīšu pārdevējs – Krievijas politiķi novērtējuši Zeļenski

Politiķis atgādināja, ka Kijeva ir samazinājusi metalurģijas rūpniecības piegādes par 7,5%, ķīmijas rūpniecības piegādes – par 18%. Viņš uzsvēra, ka šie dari ir katastrofāli Ukrainas ekonomikai – tā zaudē nozares, kas varētu kļūt par "lokomotīvi, kas to pagrūstu uz priekšu".

2018. gada decembrī SVF direktoru padome apstiprināja jaunu kredītprogrammu stand by Kijevai. Saskaņā ar to Ukraina saņems 3,9 miljardus dolāru. Realizācijas laiks – 14 mēneši. Pie tam 1,4 miljardi dolāru saskaņā ar fonda lēmumu tika piešķirti 2018. gada decembrī, bet pārējie līdzekļi būs pieejami saskaņā ar pusgada pārskatu rezultātiem.

Ziņu lente
0