Irāna ierosinājusi Persijas līča valstīm parakstīt neuzbrukšanas līgumu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Irānas ārlietu ministrs uzsvēra, ka Teherāna vēlas panākt labākās attiecības ar Persijas līča valstīm, un atzinīgi novērtēs jebkurus ierosinājumus dialoga sekmēšanai un spriedzes mazināšanai.

RĪGA, 27. maijs - Sputnik. Irānas ārlietu ministrs Mohammads Džavads Zarifs ierosinājis Persijas līča valstīm parakstīt neuzbrukšanas līgumu, ņemot vērā sarežģīto situāciju reģionā, vēsta Sputnik Baltkrievija

"Irānas piedāvājums parakstīt neuzbrukšanas līgumu ar reģiona valstīm ir uz galda," teica Zarifs. Viņa vārdi tika citēti Irānas valdības Telegram kanālā.

Президент Ирана Хасан Роухани - Sputnik Latvija
Precīzi 60 dienas: Irāna izvirzījusi prasības Eiropai

Šo ierosinājumu Zarifs izteica, tiekoties ar Irākas ārlietu ministru Mohammedu Ali al Hakimu. Viņš piebilda, ka Teherāna vēlas panākt labākās attiecības ar Persijas līča valstīm, un atzinīgi novērtēs jebkurus ierosinājumus dialoga sekmēšanai un spriedzes mazināšanai.

"Teherāna vēlas veidot līdzsvarotas attiecības ar visām Līča valstīm," teica Zarifs.

Pēdējā laikā vērojama situācijas saasināšanās Persijas līča reģionā un ap Irānu. Cita starpā ASV koncentrējušas līcī un tā apkaimē vismaz septiņus karakuģus un piegādājušas zenītraķešu kompleksu Patriot. Pentagons skaidroja, ka tā esot atbilde uz "pazīmēm, kas liecina par Irānas paaugstināto gatavību sākt uzbrukuma operācijas pret ASV spēkiem", un vērsta uz amerikāņu interešu aizsardzību.

ASV prezidents Donalds Tramps atzīmēja, ka cer izvairīties no kara ar Irānu. Irānas līderis Ali Hamenejs paziņoja, ka Irāna neplāno karu ar ASV, taču turpinās pretoties Vašingtonai.

Ziņu lente
0