Eiroskeptiķi vēlas EP izveidot "Eiropas patriotisko partiju" frakciju

© FREDERICK FLORIN / AFPЧлены ЕП на сессии в Страсбурге
Члены ЕП на сессии в Страсбурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta vēlēšanas norisinās no 23. līdz 26. maijam 28 Eiropas Savienības dalībvalstīs.

RĪGA, 24. maijs – Sputnik. Nacionāli noskaņotas partijas no Beļģijas, Austrijas, Vācijas, Francijas, Itālijas, Dānijas un Nīderlandes grasās Eiropas Parlamentā (EP) izveidot jauna sastāva frakciju ar nosaukumu "Eiropas patriotiskās partijas", paziņoja RIA Novosti Beļģijas Federālā parlamenta deputāts no opozīcijas partijas "Flāmu interese" (Vlaams Belang) Filips Devinters.

Лидер политической партии Франции Национальный фронт, кандидат в президенты Франции Марин Ле Пен  - Sputnik Latvija
Eiroskeptiķu pastiprināšanās Eiropas Parlamentā: vai ES ir gaidāmas pārmaiņas

Eiropas Parlamenta vēlēšanas norisinās no 23. līdz 26. maijam 28 Eiropas Savienības dalībvalstīs. Apmēram 430 miljoniem ES pilsoņu, kuriem ir balsstiesības, būs jāizvēlas 751 asamblejas loceklis. ES valstīs rīkotās aptaujas liecina, ka eiropiešu vidū uzticības līmenis EP un tā institūtiem ir ievērojami samazinājies. Vienlaikus strauji pastiprinājusies politisko spēku aktivitāte, kuri atbalsta nacionālistiskas un pret globalizāciju vērstas pozīcijas.

"Es sagaidu, ka pēc vēlēšanu rezultātiem šī frakcija kļūs par otru lielāko Eiropas Parlamentā. Eiropas Savienības valstīs atzīmēts patriotisku partiju popularitātes izaugsme, kas ir savā veidā demokrātiska revolūcija pret ES institūtiem un sistēmas partijām," pateica Devinters.

Viņš cer, ka parlamenta vēlēšanās Beļģijā 26. maijā viņa partija Vlaams Belang "iegūs trešo vai, iespējams, pat otro vietu", un Eiropas Parlamentā iegūs trīs mandātus, nevis vienu, kā tas ir šobrīd.

Ziņu lente
0