Eirovīzijas skatītāji no Baltijas piešķīra Lazarevam augstāko vērtējumu

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankas"Евровидение-2019". Второй полуфинал
Евровидение-2019. Второй полуфинал - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Profesionālas žūrijas un skatītāju viedokļi par Krievijas izpildītāja Sergeja Lazareva uzstāšanos izrādījās dažādi.

RĪGA, 21. maijs — Sputnik. Eirovīzijas finālā Latvijas televīzijas skatītāji piešķira augstāko 12 ballu vērtējumu Sergejam Lazarevam no Krievijas. Balsošanas rezultāti publicēti konkursa mājaslapā.

Līdzīgi nobalsoja Eirovīzijas fani no Lietuvas, Igaunijas, Sanmarīno, Izraēlas, Azerbaidžānas, Albānijas, Baltkrievijas, Moldovas, Čehijas un Armēnijas.

Latvijas profesionālas žūrijas pozīcija bija diametrāli pretēja: tā Lazarevam atvēlēja tikai četras balles. Augstāko vērtējumu Krievijas dziedātājam piešķīra tikai tiesneši no Azerbaidžānas.

Международный конкурс песни Евровидение-2019. Финал - Sputnik Latvija
Skandāls "Eirovīzijā": vai rezultāti tiks anulēti?

Rezultātā Lazarevs saņēma 369 punktus: 244 punkti no skaitītājiem un divreiz mazāk - 125 punkti no žūrijas locekļiem, un ieņema trešo vietu.

Sputnik Latvija jau rakstīja, ka konkursā uzvarēja dziedātājs no Nīderlandes Dunkans Lorenss, viņam tika piešķirtas 492 balles.

Tomēr pastāvēja iespēja, ka šis rezultāts varēja tikt anulēts, jo uzvarētāja dziesma Arcade pirms diviem gadiem jau bija publicēta YouTube, taču saskaņā ar Eirovīzijas noteikumiem, konkursa dziesma nevar būt laista klajā komerciāli vai publiski izpildīta pirms konkursa iepriekšējā gada 1. septembra.

Kolektīvs Carousel, kas pārstāvēja Latviju nav ticis līdz finālam. Pēdējo gadu laikā Latvijas konkursanti piedalījās finālā tikai vienu reizi: 2015. gadā dziedātāja Aminata ieņēma sesto vietu ar dziesmu Love Injected, saņemot 186 balles.

Ziņu lente
0