Krievijas pilsone ierakstījusi uzrunu no amerikāņu cietuma – "Krievi nepadodas"

© AP PhotoМария Бутина
Мария Бутина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Marija Butina izmantojusi iespēju piekļūt internetam, lai ierakstītu vēstījumu, ko viņa noslēdza ar frāzi "Krievi nepadodas!"

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Krievijas pilsone Marija Butina, kurai pēc absurdas apsūdzības ASV piespriesta brīvības atņemšana uz pusotru gadu, ierakstījusi video amerikāņu cietumā. Tajā viņa atgādināja: "Krievi nepadodas," vēsta Sputnik Igaunija.

Patlaban Butina atrodas šķirošanas centrā Oklahomas štatā un gaida pārvešanu uz vienu no federālajiem cietumiem.

Savā uzrunā sieviete pateicās visiem, kas viņu atbalsta, un pavēstīja, ka viņai sniegta piekļuve tīmeklim: "Tāda sajūta, it kā es atkal būtu atgriezusies mūsdienās."

Butina atklāja, ka viņai nepieciešams finansiālais atbalsts advokātu pakalpojumu apmaksai, kuri iesnieguši apelāciju.

"Mēs esam apņēmušies cīnīties pret netaisnību, kas notiek ar mani pašlaik un ar visiem Krievijas pilsoņiem," uzsvēra Butina.

Viņa atzīmēja, ka priecāsies par jebkuru, pat nenozīmīgāko ziedojumu, ko iespējams veikt caur Marijas Butinas atbalsta fonda vietni.

Министерство иностранных дел России - Sputnik Latvija
Krievija apsūdz ASV varasiestādes par spiedienu pret Mariju Butinu

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas pilsone Marija Butina arestēta ASV teritorijā 2018. gada jūlijā un apsūdzēta par "sazvērestību ar mērķi strādāt par ārvalstu aģentu bez reģistrācijas ASV Tieslietu ministrijā".

Šī gada aprīlī tiesa Vašingtonā atzina Butinu par vainīgu un piesprieda 18 mēnešus ilgu cietumsodu. Pamatojot spriedumu, tiesnese paziņoja, ka Krievijas pilsones darbība esot "apdraudējusi ASV nacionālo drošību".

Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka spriedums ir "patvaļīgs".

"Saņēma, sagrāba, iesēdināja meiteni aiz restēm, taču nav nekā, ko uzrādīt. Nekā nav. Taču, lai neizskatītos pavisam muļķīgi, iedeva, piesprieda 18 mēnešus, lai parādītu, ka viņa pie kaut kā ir vainīga," teica Putins preses konferencē Pekinā.

 

Ziņu lente
0