Kamēr visi gulēja: zemestrīce Rumānijā un Marinas Lepēnas viedoklis

© REUTERS / Charles PlatiauМарин Ле Пен кандидат в президенты Франции
Марин Ле Пен кандидат в президенты Франции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvadītās nakts notikumi – īsi un konkrēti.

RĪGA, 19. maijs – Sputnik. Vranča seismiskajā zonā vakar, pl.22:23 fiksēti pazemes grūdieni, kuru spēks sasniedza 4,1 magnitūdu, vēsta Sputnik Moldova.

Zemes fizikas institūta rīcībā esošā informācija liecina, ka zemestrīces epicentrs atradies 120 km dziļumā.

Iekārtas fiksējušas Zemes garozas svārstības Nehoju (45 km), Odobešta (49 km), Kovasna (53 km) un Penčiu (56 km) apdzīvoto vietu tuvumā.

Zemestrīce ir spēcīgākā kopš šī mēneša sākuma.

"Mēs atrodamies visai mierīgā periodā. Kopš 1987.gada nav novērotas zemestrīces, kuru magnitūda pārsniegtu 7. Šis periods varētu turpināties. Tuvākā vai tālākā nākotnē iespējamas arī spēcīgākas zemestrīces vai pat spēcīgu pazemes grūdienu vilnis," pastāstīja Rumānijas Zemes fizikas institūta vadītājs Mirča Radulans, kuru citēja vietne romaniatv.net.

Marina Lepēna paudusi cerību uz Krievijas un Eiropas attiecību uzlabošanos

Populistisko partiju signāls Eiropai liecina: attieksme pret konfrontāciju ar Krieviju ir negatīva, intervijā RIA Novosti pastāstīja Francijas "Nacionālās apvienības" (bijusī "Nacionālā fronte") līdere Marina Lepēna.

Sestdien viņa piedalījās lielā manifestācijā Milānā, ko organizēja Itālijas partija "Līga" Eiropas Parlamenta vēlēšanu priekšvakarā 26. maijā.

"Mums nav iemesla naidoties ar Krieviju. Mēs ceram, ka iestāsies normalizācija Eiropas valstu un Krievijas attiecībās, jo tas nepārprotami ir Eiropas valstu interesēs un, domāju, arī Krievijas interesēs," viņa teica.

"Līga" un tās līderis, Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvini, sestdien organizēja Milānā gājienu un mītiņu, kurā piedalījās Eiropas valstu populistisko, labējo un nacionālistisko partiju līderi un vadošie pārstāvji. Kopā ar Lepēnu Milānu apmeklēja Nīderlandes Brīvības partijas, Bulgārijas partijas "Griba", Čehijas "Brīvības un tiešās demokrātijas" un Slovākijas partijas "Mēs – ģimene" vadītāji, kā ari EP deputāti un politiķi no Vācijas, Igaunijas, Beļģijas, Dānijas, Somijas un Austrijas.

Ziņu lente
0