Austrijas vicekancleru un Krieviju "iegāzusi" Latvijas pilsone

© Sputnik / AlexTikhomirovПаспорт гражданина Латвии
Паспорт гражданина Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kārtējais triks ar visu grēku piedēvēšanu Krievijai nav izdevies: Austrijas vicekanclers Heincs Kristians Štrahe pavēstīja, ka video ierakstā kopā ar viņu redzama Latvijas pilsone.

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. Austrijas izdevumu Süddeutschen Zeitung un Der Spiegel publicētajā video ierakstā, kas tapis 2017. gada jūlijā, iemūžināta Austrijas vicekanclera Heinca Kristiana Štrahes interesantā saruna ar kādu sievieti, vēsta RIA Novosti.

Austrijas izdevumi vēstīja, ka politiķis ierakstā sarunājas ar dāmu par to, ka palīdzēs viņai nopirkt avīzi Kronen Zeitung un saņemt piekļuvi valsts iepirkumiem, bet par to Austrijas Brīvības partija saņems finansiālu palīdzību parlamenta vēlēšanu kampaņai.

Spiegel un Sueddeutsche Zeitung nosauca sievieti par Krievijas pilsoni Aļonu Makarovu, un izcēlās skandāls. Stāsts tika saistīts ar Krieviju, Štrahe paziņoja, ka atkāpjas no Austrijas vicekanclera un Brīvības partijas vadītāja posteņiem.

Вице-канцлер Австрии Ханс-Кристиан Штрахе. Архивное фото - Sputnik Latvija
Politika
Mediji publicējuši video ar Austrijas vicekanclera un "krievu oligarha pārstāves" sarunām

Taču noskaidrojies, ka Krievijai ar to nav nekāda sakara. Štrahe atklāja, ka patiešām sarunājies ar sievieti, taču tā, domājams, bijusi Latvijas pilsone. Turklāt runa bija par to, ka Latvijas pilsone plānojusi pārcelties uz Vīni kopā ar meitu, apmesties uz dzīvi Austrijā un ieguldīt investīcijas, apgalvo Štrahe.

Viņš atcerējās, ka divas sievietes – domājams, māte un meita, vērsušās pie viņa vietnieka ABP Johana Gudenusa. Arī viņš redzams video ierakstā. Sievietes interesējušās par Gudenusa ģimenes mednieku muižu. Tolaik politiķis bija nospiestā noskaņojumā pēc tēva nāves.

Pēc tam arī notikusi tā pati skandalozā saruna, kas iekļuvusi video. Pie tam Štrahe uzsvēra, ka pēc šīs sarunas nekad vairs nav redzējis ne vienu, ne otru sievieti. Arī citi ABP locekļi nekad nav sazinājušies ar šiem cilvēkiem. Jāpiebilst, ka partija nav saņēmusi nekādu finansējumu no Latvijas pilsonēm.

Taču diezin vai izdosies glābt situāciju. Štrahe un Gudenuss atkāpušies no amatiem. ABP vadību uzņēmies transporta ministrs Norberts Hofers. Pie tam arī pašai partijai draud iziešana no koalīcijas.

Drīzumā gaidāms Austrijas kanclera Sebastjana Kurca paziņojums. Domājams, viņš informēs par parlamenta ārkārtas vēlēšanām, jo vairs neuzskata par iespējamu tālāku sadarbību ar ABP koalīcijas valdībā.

Ziņu lente
0