Bīstama pašbilde: Marina Lepēna Igaunijā nokļuvusi neveiklā situācijā

© REUTERS / Charles PlatiauМарин Ле Пен кандидат в президенты Франции
Марин Ле Пен кандидат в президенты Франции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas partijas "Nacionālā apvienība" līdere Marina Lepēna pieprasījusi nodzēst kopīgo pašbildi ar igauņu konservatīvo politiķi Rūbenu Kālepu – politiķe uzzināja žesta nozīmi, ko Kāleps palūdzis demonstrēt fotogrāfijā.

RĪGA, 16. maijs — Sputnik. Francijas partijas "Nacionālā apvienība" līdere Marina Lepēna otrdien, uzturoties vizītē Igaunijas galvaspilsētā, nokļuvusi nepatīkamā situācijā sakarā ar žestu, ko viņa demonstrējusi fotogrāfijā pēc Igaunijas Konservatīvās tautas partijas (EKRE) locekļa Rūbena Kālepa lūguma, vēsta Sputnik Igaunija.

Kāleps viņu palūdzis kopīgi nofotografēties, un attēlā abi politiķi demonstrē žestu, kurā īkšķis un rādītājpirksts saskaras aplī, bet pārējie pirksti pavērsti uz augšu. Žests simbolizē, ka viss ir "okay", taču to izmanto arī ekstrēmisti, lai apzīmētu baltās rases pārākumu, stāsta BFM TV.

Francijas prezidenta posteņa Nacionālās frontes partijas kandidāte Marina Lepēna - Sputnik Latvija
Lepēna piedāvā Eiropas Savienībai alternatīvu savienību

Pati Lepēna intervijā aģentūrai AFP pastāstīja, ka neko nav zinājusi par šī žesta otro, ekstrēmistisko nozīmi. "Pēc viņa (Kālepa – red.) lūguma nofotografējos ar viņu kopā ar šo žestu, kurš, cik man zināms, nozīmē "okay". Man pastāstīja, ka žestam ir arī cita nozīme," apliecināja politiķe.

Tiklīdz Lepēnai kļuva zināma žesta otrā nozīme, viņa pieprasīja nekavējoties nodzēst uzņēmumu no Kālepa lapas Facebook. lūgums tika izpildīts, taču sociālajos tīklos saglabājušās skandalozās fotogrāfijas kopijas.

​Iepriekš Kāleps izmantoja pretrunīgo žestu deputāta zvēresta ceremonijā Rīgikogu šī gada aprīlī. Kad mediji pievērsa tam uzmanību, Kāleps noliedza pārmetumus par to, ka viņš žestu izmantojis ekstrēmistiskā nozīmē.

​Kāleps kļuva par Igaunijas parlamenta deputātu ar 566 balsīm. Iepriekš viņš vadīja EKRE jauniešu nodaļu "Zilā atmoda" un organizēja lāpu gājienus. Marta sākumā mediji pastāstīja, ka politiķim aizliegts apmeklēt kādu bāru Tartu par nacistiskās Vācijas slavināšanu.

Francijas prezidenta posteņa kandidāte no Nacionālās frontes partijas Marina Lepēna - Sputnik Latvija
Lepēna: ekonomikai ir vajadzīga nacionāla valūta

Francijas partijas "Nacionālā apvienība" līdere Marina Lepēna apmeklēja Tallinu 13.maijā pēc EKRE ielūguma. 14.maijā viņa piedalījās Igaunijas, Somijas, Francijas un Dānijas labējo un nacionālistisko spēku pasākumā. Viņas vizīti pavadīja vietējo iedzīvotāju protesti.

Marina Lepēna ir pazīstama ar saviem paziņojumiem par Eiropas Savienības iziršanas nepieciešamību. Viņasprāt, ES tuvina Eiropas kontinenta bojāeju. Tāpat politiķe uzskata, ka Eiropai kaitē pret Krieviju vērsto sankciju politika. Pēc tikšanās Tallinā organizētajā preses konferencē lielākā daļa žurnālistu jautājumu franču politiķei bija veltīti Krievijai.

Ziņu lente
0