ASV bezpilota lidaparāts centies izlūkot Krievijas teritoriju no Igaunijas gaisa telpas

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasБеспилотный летательный аппарат НАТО Global Hawk Block 40, архивное фото
Беспилотный летательный аппарат НАТО Global Hawk Block 40, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV GKS stratēģiskais bezpilota lidaparāts Global Hawk veicis izlūkošanas lidojumu pie Krievijas robežām. Uzdevuma izpildei BPLA izmantojis Igaunijas gaisa telpu.

RĪGA, 16. maijs — Sputnik. Informācijas resursa PlaneRadar dati liecina, ka 15.maijā netālu no Kaļiņingradas apgabala robežām fiksēts ASV GKS stratēģiskais bezpilota lidaparāts Global Hawk, vēsta Sputnik Igaunija.

Pl. 13:00 ASV lidaparāts ielidojis Igaunijas gaisa telpā un turpinājis Krievijas teritorijas izlūkošanu, lidojot pa Pleskavas un Ļeņingradas apgabalu perimetru. Netālu no Rakveres pilsētas BPLA pagriezies un devies atpakaļ.

​PlaneRadar precizēja, ka uzdevuma izpildei ASV GKS stratēģiskais bezpilota lidaparāts Global Hawk ar borta numuru 11-2048 izlidojis no Sigonellas aviobāzes Sicīlijā.

Беспилотный летательный аппарат НАТО RQ-4 Global Hawk - Sputnik Latvija
Amerikāņu bezpilota lidaparāts izlūkojis situāciju pie Kaļiņingradas apgabala robežas

Iepriekš vēstīts, ka pēdējā laikā konstatēta NATO bloka militārās un izlūkošanas aktivitātes bezprecedenta palielināšanās pie Krievijas robežām. Alianse to aizbildina ar nepieciešamību savaldīt "Krievijas draudus".

Maskava jau vairākkārt norādijusi, ka tamlīdzīgiem NATO apgalvojumiem nav nekāda reāla pamata. Krievijas valdība uzsver, ka valsts militārā doktrīna izstrādāta aizsardzības mērķiem un neparedz uzbrukumus nevienai alianses valstij.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, komentējot "šausmu stāstus" par Krievijas draudiem, paskaidroja, ka NATO ir labi informēta – Krievijai nav nekādu kareivīgu plānu, taču Rietumi izmanto mītu par iespējamo agresiju, lai attaisnotu Krievijas kaimiņos esošos reģionu militarizāciju.

Ziņu lente
0