ASV izmēģinājušas starpkontinentālo ballistisko raķeti Minuteman III

© U.S. Air Force via APИспытания межконтинентальной баллистической ракеты Minuteman III
Испытания межконтинентальной баллистической ракеты Minuteman III - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīspakāpju starpkontinentālās sauszemes ballistiskās raķetes Minuteman sākotnēji bija paredzētas kodolsavaldīšanai aukstā kara gados.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. ASV īstenojušas starpkontinentālās ballistiskās raķetes Minuteman III kārtējo izmēģinājuma startu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Vandenberga bāzes paziņojumu.

Raķete bez kaujas galviņas tika palaista no poligona Kalifornijā. Iepriekšējais izmēģinājums notika 1. maijā.

"Divu starpkontinentālo ballistisko raķešu Minuteman III palaišana ar vienas nedēļas intervālu neapšaubāmi apliecina Vandenberga komandas iespējas," teikts paziņojumā par kārtējo palaišanu.

Minuteman III

Trīspakāpju starpkontinentālās sauszemes ballistiskās raķetes Minuteman sākotnēji bija paredzētas kodolsavaldīšanai aukstā kara gados.

Patlaban Minuteman III ir vienīgā sauszemes SBR, kas tiek izmantota ASV bruņojumā. Tā spēj satriekt mērķus līdz 12 tūkstošu kilometru rādiusā.

Daudzfunkcionālās radiolokācijas stacijas komandpunkts - Sputnik Latvija
"Mašīnu dumpja" izgāšanās. Kā dators teju nesāka kodolkaru

Jaunākie atklātajos avotos pieejamie dati liecina, ka Vašingtonas rīcībā ir 450 šādas raķetes, kas saglabāsies bruņojumā vismaz līdz 2020. gadam.

Minuteman III tiek piegādātas Savienoto Valstu armijai kopš 1970. gada. 1978. gada beigās to ražošana tika pārtraukta.

ASV armija regulāri organizē šīs raķetes pārbaudes startus. 2018. gada vasarā tika saņemta informācija par Minuteman III neveiksmīgu izmēģinājumu.

Ziņu lente
0