Ukrainas parlamenta deputāts pastāstīja, kāds būs Ukrainas sabrukums

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг Украины у здания посольства в Риге
Флаг Украины у здания посольства в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraiņu politiķis televīzijas ēterā brīdināja, ka Ukrainai draud sabrukums vieglā Dienvidslāvijas scenārija formā.

RĪGA, 9. maijs — Sputnik. Ukrainas Augstākās radas deputāts Jevgēņijs Murajevs paudis bažas par valsts sabrukuma draudiem pēc Dienvidslāvijas scenārija. Satraukumu politiķis paudis telekanāla "Naš" ēterā.

Murajevs pastāstīja, ka patlaban Ukrainai radušies vērā ņemami draudi – sabrukums saskaņā ar Dienvidslāvijas scenāriju vieglā formā.

"Mūs vienkārši saraustīs gabalos," politiķa teikto citēja Sputnik Igaunija.

Deputāts atgādināja, ka Polijā atklāti tiek apspriestas pretenzijas uz Galičinu, Rumānija "met aci" uz Besarābiju un Bukovinu, bet ungāri – uz Aizkarpatiem. Savukārt Krievija, pēc politiķa domām, var ieinteresēties par Perekopa šaurumu, kas savieno Krimu ar Ukrainu.

Murajevs paskaidroja, ka viņa bažas apstiprina situācija Odesā, kur manāma "būtiska rumāņu aktivizēšanās".

"Viņi strādā caur vēstniecību, dod naudu baznīcām," konstatēja Murajevs.

Пункт выдачи паспортов жителям ДНР и ЛНР - Sputnik Latvija
Kijevā paziņoja, ka uzzinās to cilvēku uzvārdus, kuri ieguvuši Krievijas pilsonību

Tāpat politiķis komentēja Kijevas asi negatīvo reakciju pēc Krievijas lēmuma vienkāršot KF pilsonības saņemšanas procedūru Donbasa iedzīvotājiem. Viņš uzskata, ka Ukrainas valdības sašutums ir novēlojies.

"Mēs ar jums, šķiet, jau pirms mēneša apspriedām, ka tāda pati situācija bija ar ungāriem, ar rumāņiem, ar bulgāriem, īpaši neatšķiras poļa karte," atgādināja Murajevs.

Iepriekš vēstīts, ka 2019.gada 24.aprīlī Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu par vienkāršotu uzņemšanu Krievijas pilsonībā pašpasludināto Doņeckas un Luganskas tautas republiku iedzīvotājiem.

Valsts vadītājs uzsvēra, ka iniciatīva tiek īstenota humānu apsvērumu dēļ.

Nedēļu vēlāk, 1.maijā Vladimirs Putins ar jaunu dekrētu papildināja Ukrainas pilsoņu kategorijas, kam tiek piešķirtas tiesības lūgt Krievijas pilsonību saskaņā ar vienkāršoto procedūru.

Ziņu lente
0