Šrilankā atskanējis jauns sprādziens

© REUTERS / DINUKA LIYANAWATTEПолицейские и чиновники на месте взрыва в отеле Шангри-Ла в Коломбо, Шри-Ланка
Полицейские и чиновники на месте взрыва в отеле Шангри-Ла в Коломбо, Шри-Ланка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informācija par bojāgājušajiem un ievainotajiem vēl nav saņemta.

RĪGA, 25. aprīlis - Sputnik. Ceturtdienas rītā Pugodas rajonā, aptuveni 40 kilometru attālumā uz austrumiem no Šrilankas tirdznieciskās galvaspilsētas Kolombo, atskanējis jauns sprādziens, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu News 1st.

Informāciju sniedzis vietējās policijas pārstāvis Ruvana Gunaskearu. Ziņas par iespējamiem upuriem un ievainotajiem vēl nav saņemtas. Kārtības sargi izmeklē notikušo

Военные неподалеку от места взрыва в церкви в Коломбо, Шри-Ланка. 21 апреля 2019 - Sputnik Latvija
Pēc teroraktu sērijas Šrilankā ieviests ārkārtas stāvoklis

Pie tam Šrilankas Tūrisma attīstības pārvalde norādīja, ka pēc teroraktiem veikti visi iespējamie pasākumi, lai garantētu tūristu drošību salā.

Pirmajās Lieldienās Šrilankā atskanēja astoņi sprādzieni – trijās baznīcās, trijās viesnīcās, Dehivalā salas rietumos un dzīvojamajā kompleksā Kolombo piepilsētā. Vēl viena bumba neitralizēta starptautiskās lidostas apkaimē. Jaunākie dati liecina, ka teroraktos dzīvības zaudējuši 359 cilvēki, 520 guvuši ievainojumus.

Aizdomās par dalību teroristisko uzbrukumu organizācijā Šrilankā aizturēti vairāk nekā 100 cilvēki. Policija paziņoja, ka sprādzienu sērijā tika izmantoto deviņi nāvinieki. Astoņi no viņiem ir identificēti.

Šrilankas valdība uzskata, ka terorakti ir islāmistu atbilde teroraktam Jaunzēlandē marta vidū. Provizoriski dati liecina, ka sprādzienos iesaistīta vietējā islāmiskā organizācija National Thowfeek Jamaath, kuras darbības koordinētas ārvalstīs.

Atbildību par sprādzieniem uzņēmās vairākās pasaules valstīs aizliegtais teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Ziņu lente
0