Politika

Mediji nosaukuši Putina un Kima Čenuna tikšanās vietu un laiku

© AFP 2023Лидер Северной Кореи Ким Чен Ын у бронепоезда
Лидер Северной Кореи Ким Чен Ын у бронепоезда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna bruņuvilciens trešdien ieradīsies Vladivostokā.

RĪGA, 23. aprīlis SputnikKrievijas prezidenta Vladimira Putina pārrunas ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu notiks 25. aprīlī Tālo Austrumu federālās universitātes ēkā Russkij salā Vladivostokā, informēja izdevums "Kommersant", atsaucoties uz informācijas avotiem, kas saistīti ar Kima Čenuna vizītes organizācijas pasākumiem.

Izdevuma rīcībā esošie dati liecina, ka Krievijā KTDR līderis ieradīsies trešdien, 24. aprīlī, savā bruņuvilcienā. Viņu pavadīs delegācija no 230 cilvēkiem. Kims Čenuns tiks izmitināts luksa numurā TAFU kampusā.

Праздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР - Sputnik Latvija
Bruņu vilciens ceļā: Kims Čenuns izbrauca uz Vjetnamu, lai tiktos ar Trampu

Nākamajā dienā notiks abu valstu vadītāju pārrunas, pēc tam Vladimirs Putins dosies uz Pekinu, kur ieplānota viņa dalība Ķīnas iniciatīvas "Josla un ceļš" otrajā forumā. Kims Čenuns paliks Vladivostokā un apmeklēs ievērības cienīgas vietas, ko aplūkoja arī viņa tēvs Kims Čenirs savas vizītes laikā Krievijā 2002. gadā, vēsta RIA Novosti.

Pirmdien Ziemeļkorejas Centrālā telegrāfa aģentūra (CTA) informēja, ka valsts līderis Kims Čenuns "drīz" apmeklēs Krieviju saskaņā ar prezidenta Vladimira Putina ielūgumu. Aģentūra nepaziņoja, kur un kad notiks samits.

Iepriekš Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Kima Čenuna vizītes sagatavošanas darbi pārgājuši fināla stadijā. Iepriekš Kremlis informēja, ka Krievijas un Ziemeļkorejas līderi tiksies līdz šī mēneša beigām.

Ziņu lente
0