Huligāni piešķīla uguni "dzelteno vestu" akcijai Parīzē

© Sputnik / Julien Mattia / Pāriet pie mediju bankasУчастница протестной акции "желтых жилетов" в Париже
Участница протестной акции желтых жилетов в Париже - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau par tradicionāliem kļuvušie "dzelteno vestu" gājieni Parīzē 23. sestdienā akcijas notika ar īpašu vērienu – visā vainojami melnajā tērpušies piromāni, kuri sagādāja daudz raižu ne tikai policijai, bet arī ugunsdzēsējiem.

RĪGA, 21. aprīlis – Sputnik. Kārtējā, jau 23. kustības "dzeltenās vestes" akcijā sestdien Parīzes centrā piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku, kurus neapmierina valsts vadības darbības. Bez sadursmēm ar policiju neiztika – ap pusdienlaiku kārtības sargi atskaitījās par 70 demonstrantu aizturēšanu, raksta RIA Novosti.

Darbu akcijas dalībnieki pielika klāt arī ugunsdzēsējiem – melnajā tērpušies huligāni, tā dēvētās kustības "Melnais bloks" atbalstītāji, aizdedzināja vairākus automobiļus, mopēdus un atkritumu tvertnes Žila Ferrī bulvāra rajonā. Pēc tam uz huligānu sadursmes ar policiju vietā ieradās ūdensmetējs.

Снова беспорядки, снова газ: суббота желтых жилетов - Sputnik Latvija
Video
Protestu jubileja: "dzelteno vestu" akcijas Francijā ilgst jau trijus mēnešus

Protestu rezultātā Parīzē cietuši vismaz divi cilvēki, vienam no viņiem bija stipra asiņošana. Abiem bija nepieciešama mediķu palīdzība.

Iepriekš Francijas IeM vadītājs Kristofs Kastanērs paziņoja, ka ar drošības nodrošināšanu manifestācijās visā valstī nodarbosies 60 tūkstoši policistu. Tāpat viņš pauda raizes sakarā ar radikāļu piedalīšanos akcijās, kuri nemitīgi sarīko grautiņus un sadursmes ar kārtības sargiem.

Iepriekš varasiestādes aizliedza "dzelteno vestu" akciju rīkošanu Elizejas laukos un Parīzes Dievmātes katedrāles tuvumā, kura nopietni cieta 15. aprīļa ugunsgrēkā.

Kā jau iepriekš ziņots, "dzelteno vestu" sestdienu protesta akcijas sākās pērnā gada novembra vidū ar prasību nepaaugstināt degvielas nodokli un benzīna cenas, pēc tai pievienojās daudzas citas prasības.

Айнарс Кадишс проводит голодовку у здания кабинета министров в Риге - Sputnik Latvija
Pret tautai naidīgu sistēmu: Latvijas "dzeltenās vestes" dosies pie Ministru kabineta

Ar franču varasiestāžu sociālo politiku neapmierinātie kustības dalībnieki turpina iziet ielās visā valstī, neraugoties uz Francijas vadības izsludinātajiem pasākumiem situācijas nomierināšanai.

Masveida protestos bieži vien notiek demonstrantu sadursmes ar policiju, grautiņi un ļaunprātīga mašīnu dedzināšana, veikalu un banku sagraušana. Turklāt, saskaņā ar socioloģisko aptauju datiem, vairāk nekā puse francūžu iestājas par protesta akciju izbeigšanu.

Ziņu lente
0