Notikumu centrā: kāpēc viens ciems Vācijā gaida Brexit

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasБиатлон. Чемпионат мира. Тренировки
Биатлон. Чемпионат мира. Тренировки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš 2004. gada Eiropas Savienības ģeogrāfiskais centrs atrodas Vācijā.

RĪGA, 17. aprīlis — Sputnik. Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības tuvojas, un nelielais Gadheima ciems Vācijā gatavojas ieņemt svarīgu vietu – pēc Brexit tas kļūs par Eiropas Savienības ģeogrāfisko centru, vēsta Reuters.

Vairākas reizes Eiropas Savienības ģeogrāfiskais centrs ir pārvietojies, taču Vācijā tas atrodas kopš 2004. gada, kad ES pievienojās desmit jaunas valstis, tostarp – arī Latvija.

Празднование Хэллоуина  - Sputnik Latvija
Brexit drūmos toņos: Lielbritānijas izstāšanās no ES "elastīgi" atlikta līdz Halovīnam

Tagadējais Eiropas centrs, Vesterngrundas kopiena, atrodas 55 kilometru attālumā no Gadheima, Vācijas dienvidos. Vesterngrundai Brexit diena būs skumja – kopiena zaudēs "ES centra" titulu, ko tā ieguva 2013. gadā, kad ES iestājās Horvātija. Precīzā vieta atzīmēta ar plāksnīti, karti un ES karogu.

Gadheima ciems ir pārāk mazs, tajā nav sava mēra, un ciems iekļauts Faitshohaimas kopienā. Tās mērs Jurgens Getcs pauda cerību, ka "ES centra" tituls padarīs ciemu slavenu.

"Protams, mēs ceram, ka reģionā, it īpaši Gadheimā pieaugs tūristu skaits," – viņš apliecināja.

Apmierināti ir arī vietējie iedzīvotāji – viens no viņiem pat palūdza mēru piešķirt ciema goda pilsones titulu Lielbritānijas premjerministrei Terēzai Mejai.

"Protams, Gadheimam ir iemesli priecāties, taču man šķiet, Eiropai kopumā tā nebūs īpaši laba diena," – piezīmēja Getcs.

 

 

Ziņu lente
0