Ukrainas parlamentā informē par vācu un ukraiņu deputātu konfliktu EPPA Krievijas dēļ

© Photo Council of Europe Parliamentary AssemblyEiropas Padomes Parlamentārā asambleja
Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas parlamenta deputāts atklāja, ka incidents izcēlies diskusijā par organizācijas reglamenta iespējamām izmaiņām, kas ļautu Krievijas delegācijai atgriezties asamblejā.

RĪGA, 9. aprīlis – Sputnik. Radas deputāts Borislavs Bereza paziņoja, ka vācu delegācija EPPA aizvainojausi kolēģus no Ukrainas, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz aģentūru "Ukrinform".

Генеральный секретарь Совета Европы Турбьерн Ягланд - Sputnik Latvija
Mēs ieraudzīsim citādu Krieviju: EP ģenerālsekretārs pastāstīja par Ruxit risku

"Vācijas pārstāvji rupji izteicās attiecībā pret Ukrainas delegāciju. Turklāt bija arī nenormatīvā leksika," politiķa teikto citēja aģentūra.

Incidents notika neformālā Eiropas Tautas partijas politiskās grupas sēdē. Tikšanās laikā tika apspriestas iespējamās izmaiņas EPPA reglamentā, kuras ļautu Krievijas delegācijai atgriezties asamblejā.

"Vācieši bija aizkaitināti un aizvainoti par to, ka pretestību viņiem (Krievijai – red.) vadīja tieši ukraiņi," paziņoja ukriaņu deputāts.

Bereza uzskata vācu delegācijas uzvedību par aizvainojošu.

Krievijas un EPPA attiecības

2014. gadā Krievijas delegācijai tika atņemtas balsstiesības un virkne pilnvaru situācijas dēļ Ukrainā un Krimas pievienošanās dēļ Krievijai. Jautājums par pilnvaru atgriešanu Maskavai tika izskatīts divas reizes, taču gala lēmums tā arī netika pieņemts, savukārt sankcijas tika pastiprinātas.

EPPA - Sputnik Latvija
Krievija atteicās maksāt iemaksu Eiropas Padomē, kamēr netiks izpildīti tās nosacījumi

2014. gadā Krievija atteicās maksāt iemaksas līdz brīdim, kamēr Krievijas delegācijas tiesības netiks pilnībā atjaunotas. Taču Maskava nepārtrauca saistību izpildi.

EPPA atzina, ka bez Krievijas iemaksām organizācijai radušās grūtības. Eiropas Padomes ģenerālsekretārs Turbjorns Jaglands paziņoja, ka iespējamā Krievijas izstāšanās no Eiropas Padomes var kļūt par īstu satricinājumu Eiropas valstīm. Sputnik Lietuva intervijā Stratēģiskās plānošanas institūta direktors, politisko zinātņu doktora, profesors Aleksandrs Gusevs norādīja, ka Krievijai ir svarīgi saglabāt savu pozīciju Eiropas Padomē, taču ja Maskavā nekādā veidā nevēlas ieklausīties,  tad "tur nav ko darīt".

Ziņu lente
0