ZDF paziņojis par Krievijas "iebrukumu" Igaunijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu telekanāls ZDF jau vairākkārt pieķerts par apšaubāma rakstura Krievijai naidīgu materiālu izplatīšanu.

RĪGA, 7. aprīlis — Sputnik. Vācu telekanāla ZDF raidījuma vadītājs Klauss Klēbers ziņu izlaidumā pastāstījis par Krievijas "iebrukumu" Igaunijā.

"Amerikāņu armija līdz ar sabiedrotajiem no Vācijas un Eiropas dodas uz Igauniju, lai padzītu Krievijas bruņotos spēkus, kuri tur ieradušies tāpat kā pirms dažiem gadiem Krimā," – Klēbera apgalvojumus citēja aģentūra RIA Novosti.

Свежая пресса - Sputnik Latvija
Zviedrijas žurnālistus pieķer melos par Krievijas mācībām Baltijas jūrā

Pēc tam ziņu vadītājs lūdzis skatītājus neuztraukties.

"Tā nav patiesība. Vienkārši tēls. Taču itin reālistisks," – piebilda Klēbers.

Pēc tam žurnālists norādīja uz NATO lomu "savaldīšanā". Viņaprāt, alianse nodrošina mieru Eiropas kontinentā. Klēbers apgalvoja, ka organizācija iemieso "nebijušu panākumu stāstu", taču patlaban NATO ir "novājinājusies" kā nekad agrāk, ir pārliecināts žurnālists.

Telekanāls ZDF jau vairākkārt pieķerts par apšaubāma rakstura Krievijai naidīgu materiālu izplatīšanu. Piemēram, telekanāla ēterā tika demonstrēta filma "Putina aukstais karš", kurā apgalvots, ka Eiropā kā bēgļi ierodas "Krievijas aģenti". Kādā citā ZDF ražotā "dokumentālajā filmā" tika parādīts vīrietis, kurš stāstīja, ka esot brīvprātīgais Donbasā. Vēlāk viņš atzina, ka viss filmā redzamais ir inscenējums.

Rossija segodņa un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Simoņana: Krievija pelnījusi tiesības pastāstīt pasaulei patiesību

Baltijas valstu politiķi regulāri apgalvo, ka Krievija "apdraud" viņus. Cita starpā viņi ir neapmierināti ar to, ka pie Krievijas rietumu robežām notiek militārās mācības.

Pie tam Krievija jau vairākkārt apliecinājusi, ka neplāno uzbrukumus nevienai NATO vai jebkurai citai valstij. Piemēram, Krievijas valsts senators Aleksejs Puškovs atzīmēja, ka Baltijas valstu politiķi ir labi informēti par to, ka realitātē nekādi "Krievijas draudi" nepastāv, taču ar nodomu "tirgo izdomas", lai celtu savu nozīmi Ziemeļatlantijas aliansē.

Ziņu lente
0