Zinātnieki nosaukuši efektīvākos treniņus liekā svara zaudēšanai

© Sputnik / Руслан Кривобок / Pāriet pie mediju bankasВо время занятия в тренажерном зале
Во время занятия в тренажерном зале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zinātnieki noskaidrojuši, kā īsi paaugstinātas fiziskās aktivitātes periodi līdz ar neilgu atelpu ietekmē cilvēka organismu.

RĪGA, 24. marts — Sputnik. Treniņos ar pārtraukumiem svara zudums norit intensīvāk nekā ilgstošas mērenas slodzes. Pie tāda secinājuma nonākusi zinātniskā grupa no Brazīlijas un Lielbritānijas, vēsta portāls Healthline.

Zinātnieki noskaidrojuši, ka īsi paaugstinātas fiziskās aktivitātes periodi līdz ar neilgu atelpu būtiski paātrina zemādas tauku sašķelšanos, vēstīja RIA Novosti.

Tamlīdzīgi īslaicīgi treniņu piemēri ir intensīvi īsas distances skrējieni – sprints, lēcieni no dziļa pietupiena, kombinācija, kas ietver lēcienu, stāju guļus uz rokām un atspiešanos, kā arī citi vingrinājumi.

Похудение - Sputnik Latvija
Zinātnieki atraduši ātru notievēšanas veidu bez fiziskiem vingrinājumiem

"Svara zudums ir atkarīgs ne tikai no tā, cik kalorijas jūs sadedzināt treniņos, bet arī no procesiem, kas notiek jūsu ķermenī pēc tiem," – darba galvenā autora Paulo Džentika teikto citēja portāls Business Insider.

Zinātniskā grupa izanalizējusi 41 pētījuma datus, kuros salīdzināti intervāla treniņu un ilgstošu, taču mērenu sporta nodarbību (piemēram, skrējiens, brauciens ar velosipēdu vai soļošana stabilā tempā. Kopumā eksperti izanalizējuši 1115 dalībnieku datus, kuri nodarbojās ar norādītajiem sporta veidiem laika posmā no 4 līdz 16 nedēļām.

Noskaidrojies, ka vidēji mēnesī treniņi ar pārtraukumiem nodrošina 1,58 kilogramu zudumu, savukārt ilgstošas mērenas nodarbības – 1,13 kilogramu zudumu.

Speciālisti uzsvēra, ka tādi rezultāti ir izskaidrojami ar faktu, ka intensīvi fiziskie vingrinājumi veicina strauju muskuļiem pieejamā skābekļa zudumu, tādēļ sāk sašķelties tauku noslāņojumi – lai saņemtu enerģiju. Turklāt pēc tādiem treniņiem organisms vēl vairākas stundas dedzina kalorijas, lai kompensētu radušos skābekļa trūkumu.

Ziņu lente
0