Pazemojās Hitlera priekšā, bet tagad tēlo svētos: Puškovs asi atbildēja Varšavai

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasGodasardze Pilsudska laukumā Varšavā
Godasardze Pilsudska laukumā Varšavā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Padomju tauta cieta vislielākos zaudējumus Lielajā Tēvijas karā, taču Varšava neuzaicināja Maskavu uz Otrā pasaules kara sākuma 80. gadadienai veltītajiem pasākumiem.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. Polija nolēmusi neaicināt Krieviju uz Otrā pasaules kara sākuma 80. gadadienai veltītajiem pasākumiem, ņemot vērā starptautisko tiesisko normu pārkāpumu dēļ 1939. gadā, paziņoja prezidenta kancelejas vadītājs Kšištofs Ščerskis. KF ĀM uzskata Varšavas rīcību par vēstures loģikas ignorēšanu. Krievijas senators Aleksejs Puškovs atzīmēja, ka Polija 30. gados aktīvi centās kļūt par Hitlera sabiedroto, un tagad tēlo svēto.

Polijas vadība šī gada septembrī grasās organizēt pasākumus sakarā ar Otrā pasaules kara sākšanās 80. gadadienu ES un NATO "sabiedroto un partneru" tikšanās formātā, vēsta RIA Novosti. Krievija uz pasākumiem nav ielūgta. Ščerskis skaidroja, ka Krievijas ĀM vēršanos pie vēstures loģikas 1939. gada septembra kontekstā Varšava uzskata par "problemātisku" (1939. gada 1. septembrī ar Vācijas uzbrukumu Polijai sākās Otrais pasaules karš. Pēc tam daļa Polijas teritorijas nonāca Vācijas pārziņā, bet otru daļu kontrolēja Padomju Savienība).

Флаг Польши - Sputnik Latvija
Bitte, panove: poļi vēlas no vāciešiem saņemt gandrīz triljonu dolāru

Krievijas ĀM, komentējot gaidāmos pasākumus, paziņoja, ka Polijas varasiestādes, neuzaicinot KF, ignorē vēstures loģiku. "Par spīti neapstrīdami izšķirošajam mūsu Dzimtenes ieguldījumam Hitlera reiha sagraušanā un Polijas atbrīvošanā no nacistu iekarotājiem, Krievijai šajā shēmā vieta atvēlēta netika," – teikts ĀM paziņojumā.

Kā norāda Krievijas ĀM, lēmums padarīt pasākumu par "privātu" ir kārtējā "poļu administrācijas sagrozītā pasaules redzējuma izpausme, kura šībrīža politisko "prioritāšu" apmierināšanai sistemātiski falsificē Otrā pasaules kara un pēckara perioda hroniku".

Savukārt Krievijas senators Aleksejs Puškovs paziņoja, ka Krievijai tagad jau jebkurā gadījumā nav jēgas piedalīties Polijas rīkotajos pasākumos, kas veltīti ar Otrā pasaules kara sākuma 80. gadadienai.

"Tas būs vēl viens rusofobijas festivāls, kuru ieskandinās vēstures sakropļošana. Varšava tēlos upuri, par Minhenes sazvērestību neteiks nevienu vārdu. Priekš kam mums tur būt?" – uzrakstīja Puškovs savā Twitter lapā.

Senators paziņoja, ka Polija 30. gados centās iedraudzēties ar Hitleru, un tagad tēlo svēto.

"1930. gados Polija aktīvi centās kļūt par Hitlera sabiedroto. Slepenais Hitlera-Pilsudska 1934. gada pakts paredzēja kopēju uzbrukumu PSRS. Polija piedalījās Čehoslovākijas sadalīšanā – atkal kopā ar Hitleru. Jau sen ir pienācis laiks nosodīt šo politiku, nevis jātēlo svētos," – uzrakstīja Puškovs.

Ziņu lente
0