CounterPunch: milzīgi militārie izdevumi novedīs ASV līdz bankrotam

CC BY 2.0 / Images Money / DollarАмериканский доллар
Американский доллар - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Milzīgas militārās izmaksas, korupcija un ierēdņu stulbums izposta un galu galā iznīcinās amerikāņu impēriju.

RĪGA, 18. marts — Sputnik. Militāri rūpnieciskā kompleksa pārmērīgā apetīte līdz ar korumpēto valdību un nekompetentiem ierēdņiem arvien dziļāk ievelk ASV parādu bedrē, raksta izdevums CounterPunch.

Pastāvīgi pieaugošās militārās izmaksas, pēc raksta autora domām, ved ASV pie bankrota, turklāt milzīgas summas tiek tērētas tam, kas nav saistīts ar militāro darbību.

Президент США Дональд Трамп на церемонии официальной встречи канцлером Германии Ангелой Меркель - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV vēstnieks pieprasa no Vācijas naudu. Daudz naudas

Krēsls 9241 dolāru vērtībā, porcelāna galda piederumi par 53 tūkstošiem dolāru, alkoholiskie dzērieni par 308 tūkstošiem dolāru, un pat langustu astes un krabji 4,6 miljonu dolāru vērtībā, šie un citi "militāro izdevumu" piemēri tiek minēti organizācijas Open the Government pētījumā, ko citē CounterPunch.

Lai iegūtu vairāk naudas militārajām vajadzībām, valdība un ierēdņi pastāvīgi apkrāpj iedzīvotājus, iebiedējot viņus ar iedomātiem draudiem. Valsts vadība tērē daudz vairāk, nekā saņem no nodokļu ieņēmumiem, tāpēc ir spiesta ņemt milzīgus aizņēmumus no citām valstīm. Šī nauda nāk tikai valsts iestāžu un bezgalīgo karu finansēšanai visā pasaulē, savukārt izglītība, veselības aprūpe un infrastruktūra pagrimst, norāda izdevums.

"Galu galā, militārās impērijas neizbēgami iet bojā, pārāk paplašinoties un tērējot visu līdz pēdējai kapeikai. Tā notika ar Romu. Un tagad tas notiek atkal. Amerikāņu impērija jau sabrūk. Mēs tuvojamies kritiskajai masai," - norāda CounterPunch.

ASV ar katru dienu arvien vairāk iegrimst parādos, turklāt visus ar finansēšanu saistītus lēmumus pieņem valsts militāri rūpnieciskais komplekss. CounterPunch raksta, ka kopš 2001. gada ASV kariem ārvalstis  ir iztērējušas 4,7 triljonus dolāru, valsts parāds aug par 32 miljoniem dolāru stundā, bet Irākā piecās sekundēs valdība tērē vairāk, nekā vidējais amerikānis saņem gadā.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
NYT: privātās sarunās Tramps apspriež ASV iespējamo izstāšanos no NATO

Pie tam, Vašingtona nepadarīja pasauli drošāku. Pēc pētnieku aplēsēm, amerikāņu militāristi ik 12 minūtēs met bumbu kaut kur pasaulē, bet kopš 2001. gada ASV darbību dēļ bojā gājuši vairāk nekā 500 tūkstoši cilvēku.

Raksta beigās izdevums uzsver, ka ASV virzās uz totālo bankrotu, un valstī praktiski visās jomās jau ir ievērojami sabiedrības sabrukuma apliecinājumi, taču Amerikas valdība tam ir sagatavojusies, un ir gatava apspiest jebkādas neapmierinātības izpausmes.

Ziņu lente
0