Ukrainas ārlietu ministrs neuzskata ukraiņu migrāciju uz ārzemēm par katastrofālu

© Sputnik / Евгений Котенко / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел Украины Павел Климкин
Министр иностранных дел Украины Павел Климкин  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Pavlo Kļimkina domām, valsts iedzīvotāji ir spiesti aizbraukt, lai strādātu ārzemēs.

RĪGA, 18. marts – Sputnik. Ukrainas Ārlietu ministrijas vadītājs Pavlo Kļimkins neuzskata ukraiņu masveida aizbraukšanu uz citām valstīm par katastrofālu, vēsta RIA Novosti.

"Ukraiņi ir spiesti pamest Ukrainu, lai strādātu ārzemēs. Tā nav katastrofa, bet tas ir milzu izaicinājums valstij," – viņš teica intervijā "Radio Kultūra".

Ministrs uzsvēra, ka nav pareizi atdalīt dzimtenē dzīvojošos Ukrainas pilsoņus no ukraiņu diasporas ārzemēs. "Mums ir ukrainiskums," - teica Kimkins.

Рабочий на стройке - Sputnik Latvija
Visbiežāk Latvijā nelegāli strādā Ukrainas un Moldovas pilsoņi

Saskaņā ar Ukrainas Sociālās politikas ministrijas datiem, katru gadu sezonas darbiem uz citām valstīm aizbrauc aptuveni deviņi miljoni ukraiņu. Turklāt rādītāji pastāvīgi pieaug.

Iepriekš vēstīts, ka Ukrainas pilsoņi galvenokārt izvēlas Polijas un Baltijas valstu darba tirgu. Piemēram, poļu darba tirgū ukraiņu migrantu daļa sastāda 54%. Lietuvā tā ir lielākā kopiena, kas pēdējā gada laikā ir palielinājusies par 55%.

Politologs Dmitrijs Soloņikovs iepriekš pauda bažas par to, ka Ukrainas migranti, kuri ierodas peļņā, varētu apdraudēt Eiropas Savienības valstu drošību.

Ziņu lente
0