Nosaukts augsta testosterona līmeņa drauds

CC0 / pxhere / Анализ крови
Анализ крови - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eksperti izanalizējuši to 3225 vīriešu vecumā no 50 līdz 75 gadiem datus, kuru testosterona līmenis bijis paaugstināts, un centās atrast kopīgus gēnus.

RĪGA, 9. marts – Sputnik. Augsts testosterona līmenis vīriešiem ir saistīts ar trombu, sirds mazspēju un sirdslēkmju rašanos, noskaidroja Ņujorkas Universitātes un Honkongas Universitātes pētnieki, vēsta RIA Novosti. Viņu zinātniskais darbs publicēts žurnālā British Medical Journal.

Мозг - Sputnik Latvija
Zinātnieki pastāstīja, kā atjaunot smadzenes

Eksperti izanalizējuši 3225 vīriešu datus vecumā no 50 līdz 75 gadiem, kuri piedalījās starptautiskā prostatas vēža profilakses izmeklēšanā, un centās atrast kopīgus gēnus tiem, kuru testosterona līmenis bijis paaugstināts.

Pēc tam eksperti vērsās pie Apvienotās Karalistes Biobankas, kur salīdzināja atrastos gēnus ar vairāk nekā 392 tūkstošu abu dzimumu britu gēniem, lai atrastu saikni starp šiem gēniem un paaugstināto trombu, sirds mazspējas vai sirdslēkmju rašanos.

Rezultātā pētnieki noskaidroja, ka, tostarp gēna JMJD1C esamība var divas reizes paaugstināt trombu veidošanās risku, kā arī 7,8 reizes paaugstināt sirds mazspējas risku.

Ziņu lente
0