Radas deputāts pastāstīja, kā Ukrainas prezidents sastrīdējās ar vairākām NATO valstīm

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Петр Порошенк
Президент Украины Петр Порошенк - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ieroču iegādei no alianses valstīm traucēja korupcijas shēmas, kuras tiek īstenotas valsts aizsardzības sektorā.

RĪGA, 3. marts – Sputnik. Augstākās Radas deputāts, Ukrainas bataljona "Azova" dibinātājs Andrejs Biļeckis pastāstīja, ka NATO valstis atteicās pārdot Ukrainai lētus ieročus prezidenta Petro Porošenko vainas dēļ, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz viņa paziņojumu "4. kanāla" ēterā.

Pēc Biļecka sacītā, bijušajās Varšava līguma valstīs guļ daudz padomju ieroču, kuri jau neiekļaujas NATO standartos. Tieši tos vēlējās pārdot Kijevai.

Президент Украины Петр Порошенко на заседании Совета национальной безопасности и обороны Украины (СНБО) в Киеве - Sputnik Latvija
Ukrainas prezidents Petro Porošenko atkal nosaucis savu valsti par agresoru

Taču NATO valstis pieņēma pretēju lēmumu, kad uzzināja, ka Porošenko it kā esot iesaistīts rezerves daļu izmantošanā pēc korupcijas shēmām.

Deputāts paskaidroja, ka tas kalpojis par iemeslu skandālam par kontrabandas rezerves daļu iegādi Krievijā Ukrainas BS vajadzībām.

"Saņemot rezerves daļas no Krievijas Federācijas, mēs varam uzdurties diversijai, kad tika piegādātas apzināti brāķētas rezerves daļas, un viss lūztu ātrāk, nekā tas jau tā lūzis," pateica Biļeckis.

Ukrainas žurnālisti šonedēļ publicēja izmeklēšanas rezultātus, kur tika atklāta zādzību shēma Ukrainas aizsardzības kompleksā. Viņi paziņoja, ka ar noziegumiem ir saistītas amatpersonas, kurām ir cieš saikne ar Porošenko. Viņu vidū ir Nacionālās drošības un aizsardzības padomes pirmā sekretāra vietnieka Oļega Gladkovska dēls Igors, viņa draugs Vitālijs Žukovs, kā arī Andrejs Rogoza. Šīs personas it kā ievedušas kontrabandas rezerves daļas no Krievijas vai pirka tās Ukrainas noliktavās, un pēc tam pārdeva Ukrainas aizsardzības uzņēmumiem ar 300% lielu uzcenojumu.

Ukrainas žurnālisti apgalvo, ka "Ukroboronprom" tādējādi kļuva par 7,9 miljoniem eiro bagātāks.

Ziņu lente
0