Pēc Ukrainas pieprasījuma: Grieķijā aizturēts Krievijas pilsonis

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pilsonis, speciālists enerģētikas nozarē Jevgēņijs Kaļiņins, kurš atradās komandējumā Grieķijā, tika aizturēts galvaspilsētas lidostā.

RĪGA, 3. marts – Sputnik. Kaļiņina aizturēšana veikta pēc Ukrainas varasiestāžu prasības, paziņoja RIA Novosti Krievijas pilsoņa advokāts Janiss Rahiotiss.

"Ceturtdien vēlā vakarā Atēnu lidostā tika aizturēts Krievijas speciālists enerģētikas nozarē Jevgēņijs Kaļiņins. Arests veikts pēc Ukrainas pieprasījuma. Kaļiņins atradās Grieķijā dienesta komandējumā. Viņš pazīstams naftas speciālists," pateica viņš.

Сын Олега Бурака во время пикета у здания суда в Риге - Sputnik Latvija
"Viņi atnāks, un jūs būsiet neaizsargāti": "spiega" dēls atklāja specdienestu metodes

Advokāts precizēja, ka Kaļiņina lietas izskatīšana notika piektdien un, "pēc prokurora lēmuma, Kaļiņins nosūtīts cietumā līdz tam laikam, kamēr Grieķijā netiks nogādāts Ukrainas prasība viņa izdošanai".

Ukraina apsūdz Kaļiņinu nodokļu likumdošanas pārkāpšanā laikā, kad viņš strādājis valstī, taču, pēc Rahiotisa domām, tā ir politiska lieta.

"Kaļiņins atrodas pazīstamā portāla "Myrotvorets" sarakstā. Viņš tiek vajāts par to, ka viņš atbalstīja bijušo Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču," paskaidroja advokāts, piebilstot, ka šo informāciju viņš nodevis prokuroram.

Saskaņā ar RIA Novosti datiem, līdz 2011. gadam Kaļiņins bija "TNK-VR Kommers" viceprezidents Ukrainā, pēc kā aizgāja no kompānijas.

"Tā ir tīri politiska lieta. Grieķijas valdība apkalpo ASV un Ukrainas intereses," paziņoja advokāts Janniss Rahiotiss.

Табличка улицы 13 Января - Sputnik Latvija
Rīcības un nelojalitātes diena: 13. janvāris Latvijas vēsturē

Kā jau iepriekš stāstīts, portāls "Myrotvorets", kuru vada Ukrainas Augstākās Radas deputāts Antons Geraščenko, uztur datubāzi, kurā tiek iekļauti Ukrainas un ārzemju pilsoņi, kuri, pēc resursa administrācijas domām, ar savām darbībām apdraud Ukrainas valsts drošību un imidžu. Vietnē atklātā piekļuvē tiek publicēti šo cilvēku vārdi un uzvārdi, informācija par dzīvesvietu, telefonu numuri, e-pasta adreses un citas ziņas, kuras ir Ukrainas "patriotu" rīcībā.

Maskavā vairākkārt aicinājuši starptautisko sabiedrību izdarīt spiedienu uz Kijevu ar mērķi panākt "Myrotvorets" slēgšanu. Savukārt mediju darbinieku personas datu publicēšanas tajā atklātai piekļuvei Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova nosauca par "tiešu aicinājumu izrēķināties ar žurnālistiem".

Ziņu lente
0