"Zelta avene" Miera prēmijas vietā: kas vēl tika "apbalvots" kopā ar Trampu

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Absolūtas izgāšanās joka simbolu "Zelta avenes" statuetes veidā kopā ar ASV prezidentu piešķīra vēl vairākām slavenām Holivudas personām.

RĪGA, 24. februāris – Sputnik. Kamēr pats Baltā nama saimnieks netieši izteicās presē par to, ka viņš ir ne mazāk izpelnījies Nobela Miera prēmiju, nekā viņa priekštecis, kurš to ieguva avansā, "Zelta avene" jau kļuvusi Trampam par balvu par "sliktāko aktierspēli", vēsta Sputnik Igaunija.

ASV aizritējusi tradicionālā joka antiprēmijas apbalvošanas ceremonija ar plastmasas aveni, kura iekrāsota zelta krāsā, par visacīmredzamākajiem izgāšanās gadījumiem kino industrijā. Pēc "Zelta avenes" fonda domām, ASV prezidents izpelnījies to par sevis paša lomas atveidošanu dokumentālajās filmās "Nācijas nāve" un "Fārenheits 11/9".

Antiprēmijas piespriešanas videoieraksta samontējuši to tā, kā par "Zelta avenes" piešķiršanu Trampam paziņo angļu valodā ar ASV šobrīd modīgo krievu akcentu, ar smaidu uz sejas, Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

< Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ASV prezidents Donalds Tramps un viņa sieva Melanja tikšanās laikā prezidenta pilī Helsinkos >

Turklāt Baltā nama vadītājs uzvarējis kategorijā "Sliktākais aktieru duets", jo tajās pašās filmās viņš, saskaņā ar žūrijas ziņojumu, uzstājies ansamblī ar "savu nebeidzamo sīkumainību". Prezidenta sieva Melanja Trampa, kura arī tik izvirzīta antiprēmijai par otrā plāna lomu "Fārenheitā 11/9", palika bez balvas, jo viņu pārspēja Trampa padomdevēja Keliēna Konveja, kura arī "nospēlēja" sevi pašu šajā filmā.

Veselu "Zelta aveņu" grozu saņēmusi režisora Ītana Koena filma "Holms & Vatsons", uzvarot nominācijā "Sliktākā filma", "Sliktākais režisors", "Sliktākais prikvels, sikvels, rīmeiks vai plaģiāts". Savukārt aktieris Džons Railijs, kurš nospēlēja doktora Vatsona lomu, tika atzīts par sliktāko otrā plāna aktieri.

Simpātiskā resnīte Melisa Makartija ieguva "Zelta aveni" par savām lomām "Rotaļlietas pieaugušajiem" un "Kompānijas dvēsele". Savukārt filma "Brīvības piecdesmit nokrāsas" kļuva par antiprēmijas ieguvēju par vissliktāko scenāriju.

"Oskara" pretstats

Antiprēmiju "Zelta avene" 1980. gadā izdomāja amerikāņu publicists Džons Vilsons kā parodiju uz kulta kino prēmiju "Oskars". Kopš 1982. gada to pasniedz katru gadu dienu pirms "Oskara" laureātu paziņošanas.

Antiprēmijas nosaukums izcēlies no angļu žargona izteiciena (to) blow raspberry (tongue) – ar ņirgāšanos nopūsties par kādu vai par kaut ko, iepūšot nedaudz izbāztā mēlē. Pati balva ir plastmasas avene, kura iekrāsota zelta krāsā.

"Zelta avene" tiek piešķirta pēc "Zelta avenes" fonda locekļu pasta balsojuma, kurā ietilpst vairāk nekā 500 anonīmi locekļi no 12 pasaules valstīm. Nereti ir gadījumi, kad aktieri, kuriem piešķirta "Zelta avene" par sliktāko lomu, pēc tam saņēmuši "Oskaru" par labāko.

Ziņu lente
0