Spiegel "atņēmis" ASV vispasaules līdera statusu

© Pixabay / sarangibСенат США
Сенат США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu izdevums atgādināja, ka transatlantiskajās attiecībās izveidojusies dziļākā krīze visā to pastāvēšanas laikā.

RĪGA, 18. februāris – Sputnik. ASV viceprezidents Maiks Penss Minhenes drošības konferencē pauda pārliecību par "amerikāņu līdera pozīcijām", taču patiesībā Savienotās Valstis piekāpjas Krievijas un Ķīnas priekšā, raksta vācu žurnāls Der Spiegel.

Žurnāls atzīmēja, ka Maiks Penss savā uzrunā norādījis, ka Donalda Trampa prezidentūras laikā ASV kļuvušas tik "spēcīgas, kā vēl nekad" un "Amerika no jauna kļuvusi par brīvās pasaules līderi".

"Tāda ir pārsteidzošā paralēlā pasaule, ko Penss aprakstīja savā runā. Tam visai maz ir kopīga ar realitāti. Amerika nav līdere, tā atkāpjas savās pozīcijās," – Der Spiegel teikto citēja aģentūra RIA Novosti.

Raksta autors atgādināja, ka "priekšā izlaužas" citi: Krievija, Ķīna un pat Irāna.

Президент США Дональд Трамп на церемонии официальной встречи канцлером Германии Ангелой Меркель - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV vēstnieks pieprasa no Vācijas naudu. Daudz naudas

Turklāt transatlantiskajās attiecībās izveidojusies dziļākā krīze visā to pastāvēšanas laikā, norādīja vācu izdevums. Pie tam Savienotās Valstis, nebūdamas līderes, turpina dot norādījumus citiem, pauda Der Spiegel.

Eiropas valstu pārstāvji noklausījās Pensa uzrunu "ar akmenscietām sejām", raksta žurnāls.

"Viņiem bija skaidrs, kas Pensa izpratnē ir amerikāņu līdera pozīcijas – viens dod pavēles, pārējie tās izpilda. Tas nesakrīt ar viņu pašu priekšstatiem par partnerību," – konstatēja Der Spiegel.

Minhenes drošības conference notiek ik gadus kopš 1963. gada pēc vācu publicist Ēvalda fon Kleista iniciatīvas, kurš vadīja konferences līdz 1998. gadam. Saskaņā ar tradīciju konferencē tiek pasniegta viņa vārdā nosauktā prēmija par ieguldījumu miera stiprināšanā un konfliktu atrisināšanā.

Ziņu lente
0