ASV atzīst, ka armijas cīņasspējas līmenis ir zems

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasНашивка на форме военнослужащего батальона НАТО
Нашивка на форме военнослужащего батальона НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atzīmēts, ka amerikāņu "pretinieki" pēdējos gados audzējuši savu militāro potenciālu.

RĪGA, 17. februāris – Sputnik. Savienoto Valstu Valdības audita organizācija (GAO) paziņoja, ka valsts Bruņotajos spēkos vērojams zems cīņasspējas līmenis, kas nav pieaudzis jau kopš 2013. gada, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RT.

ASV armijas cīņasspēja samazinās, ņemot vēŗā Savienoto Valstu dalību militārajos konfliktos, nenoteiktību finansējuma jautājumos un kadru samazināšanu militārās struktūrās, informēja RT.

Американский военнослужащий - Sputnik Latvija
ASV sūta uz Latviju karavīrus un helikopterus

"ASV Sauszemes spēku vadības galvenais mērķis ir cīņasspējas nodrošināšana, tostarp arī kaujas spējas atjaunošana, kas zaudēta, valstij gadiem ilgi piedaloties militārajos konfliktos,  kā arī sagatavošanās iespējamām liela mēroga militārajām operācijām pret pasaules līmeņa sāncenšiem, tādiem kā Krievija un Ķīna," – vēsta GAO publicētā pārstkata autori.

Turklāt GAO uzskata, ka ASV "pretinieki", gluži pretēji, pēdējo gadu laikā palielinājuši savu militāro potenciālu.

Pie tam pārskata autori uzsvēra, ka bruņoto spēku izvēršanas gadījumā ASV armija "tiks pastāvīgi novērota un var saskarties ar uzbrukumu". Pēc viņu domām, Pentagons ir spiests pieņemt smagus lēmumus, pie tam ASV saskaras ar problēmām kibernētisko operāciju un radioelektroniskās cīņas vienību komplektēšanas jautājumos.

Iepriekš vēstīts, ka pēdējos gados ASV un NATO aktīvi paplašina savu militāro klātbūtni Baltijas valstīs – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. NATO samitā Varšavā 2016. gadā alianse pieņēma lēmumu par daudznacionālo bataljonu dislokāciju reģionā pēc rotācijas principa.

Глава объединенного комитета начальников штабов Соединенных Штатов, генерал Джозеф Данфорд - Sputnik Latvija
Ģenerālis Danfords pastāstīja, vai ASV karos Ukrainas jūrnieku labad

Savas darbības Rietumi aizbildina ar Krievijas uzbrukuma draudiem. Savukārt Krievija jau vairākkārt norādījusi, cik absurdi ir apgalvojumi par Maskavas agresīvajiem plāniem. KF ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka Baltijas rajonā nepastāv draudi, kas attaisno tā militarizāciju, un visi mijiedarbības jautājumi reģionā jārisina jau esošo daudzpusējo formātu ietvaros.

Pie tam Krievijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka NATO ir ļoti labi zināms, ka KF nelolo nekādus uzbrukuma plānus, un Krievijas draudu mīts tiek izmantots, lai aizbildinātu militārās klātbūtnes paplašināšanu pie Krievijas robežām.

Ziņu lente
0