Ryanair un airBaltic atceļ reisus starp Rīgu un Briseli

CC0 / Photo by Suganth on Unsplash / Пассажир в аэропорту
Пассажир в аэропорту - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Beļģijas lidostas ir slēgtas uz vienu diennakti sakarā ar valsts mēroga streiku un apkalpo tikai militāros, valdības un ārkārtas reisus.

RĪGA, 13. februāris – Sputnik. Latvijas aviokompānija airBaltic un īru pārvadātājs Ryanair atceļ reisus trešdien, 13. februārī, no Rīgas uz Briseli un atpakaļ, liecina dati Rīgas lidostas mājaslapā. Reisu atcelšana saistīta ar streiku, kurš norisinās Beļģijā.

Atcelti airBaltic reisi no Rīgas uz Briseli plkst. 7:20 un 16:35 un reisi no Briseles uz Rīgu ar ielidošanas laiku plkst. 13:00 un 22:20. tāpat atcelts Ryanair reiss no Briseles uz Rīgu ar ielidošanas laiku plkst. 20:45 un reiss no Rīgas uz Briseli plkst. 21:10.

Акция протеста автомобилистов жёлтые жилеты в Брюсселе - Sputnik Latvija
Briseles policija "dzelteno vestu" akcijā aizturētos cilvēkus nogādājusi zirgu stallī

Trīs lielas beļģu arodbiedrības (FGTB, CSC un CGSLB) izziņoja streiku 13. februārī, pieprasot adekvātu darba algas indeksāciju, kā arī pensijas un pabalstu pieaugumu.

Briseles lidosta pilnībā slēgta visiem reisiem no otrdienas plkst. 22:00 līdz trešdienas plkst. 22:00. Atcelti 569 no streika dienā ieplānotajiem reisiem. Lidostas vadība izvērtēja iespējamos streika zaudējumus, kurš skar apmēram 60 tūkstošus pasažieru, 10-13 miljonu eiro apmērā.

Beļģijas Šarleruā lidosta 13. februārī arī būs slēgta, tur atcelti 120 reisi, ar kuriem bija jālido līdz 18 tūkstošiem cilvēku.

Vispārējā nacionālajā streikā piedalīsies arī abu lidostu krāvēji.

Izņemot gaisa satiksmi, streiks skāris arī dzelzceļu pārvadājumus – reisos 13. februārī neizgāja puse no visiem vilcienu sastāviem. Briselē pasažierus apkalpo tikai viena no četrām metro līnijām, seši tramvaju un trīs autobusu maršruti. Pilsētās ierobežota sabiedriskā transporta satiksme, slēgti uzņēmumi, skolas, pasts, veikali un tirdzniecības centri, slimnīcas strādā brīvdienu režīmā.

Ziņu lente
0