Aptauja: vācieši uzskata, ka ASV ir bīstamākas nekā Krievija

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptauja Vācijas iedzīvotāju vidū apliecināja, ka drošību Eiropā apdraud nevis Krievija, bet gan Savienotās Valstis.

RĪGA, 11. februāris — Sputnik. Vācijas iedzīvotāji uzskata, ka drošībai Eiropā lielāku kaitējumu nodara ASV, nevis Krievija. Par to liecina Frīdriha Eberta fonda dati, ko pārpublicēja portāls InoTV.

Aptaujas rezultāti apliecina, ka Savienotās Valstis par draudu uzskata katrs otrais respondents, Krieviju – katrs trešais. Februāra vidū pētījuma rezultāti tiks iesniegti arī ikgadējā Minhenes drošības konferencē.

Укладка труб газопровода Северный поток — 2 - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV atzīst: Vācija vairs nevēlas būt paklausīga

Izdevums Die Zeit atzīmēja, ka 50% respondentu uzskata, ka NATO paplašināšanās ir viens no iemesliem, kuru dēļ pasliktinājies stāvoklis drošības jomā Eiropā. 41% respondentu pauda pārliecību, ka risku nes arī ES paplašināšanās. Vairāk nekā puse aptaujas dalībnieku pauda pārliecību par to, ka nāktos ieguldīt aizsardzībā lielākus līdzekļus.

Turklāt Vācijai ir aktīvi jāpiedalās starptautisko krīzes jautājumu risināšanā – tā uzskata 70% aptaujāto. Gandrīz tik pat liels respondentu skaits pauda pārliecību, ka Vācijas ārpolitikai jābūt orientētai uz vērtībām, lai arī tas nesīs iespējamus zaudējumus.

Sputnik Igaunija, atsaucoties uz izdevumu Die Zeit, informēja, ka aptauja notikusi arī Francijā, Lietuvā, Polijā, Krievijā, Serbijā un Ukrainā. Izdevums uzsvēra, ka īpaši liela respondentu daļa Serbijā (85%), Ukrainā (74%) un Polijā (67%) uzskata: viņu valstis negūst pietiekamu atzinību.

Ziņu lente
0