Politika

Krievijas politiķi sniedza komentārus pēc ASV admirāļa aicinājuma "uzbrukt" Krievijai

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasФлаги России и США
Флаги России и США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas Padomes politiķi komentēja ASV admirāļa Džona Ričardsona izteikumus – viņš paudis nepieciešamību pāriet pie "uzbrukuma" Krievijai un Ķīnai.

RĪGA, 10. februāris — Sputnik. Vašintonai ir jāpāriet "uzbrukumā" Krievijai un Ķīnai, Atlantijas padomes sēdē paziņoja ASV JKS jūras kara operāciju komandieris admirālis Džons Ričardsons, informēja izdevums Business Insider.

Viņš apgalvoja, ka, ņemot vērā Krievijas kontroles pastiprināšanos pār svarīgākajām jūras maģistrālēm, tostarp arī Azovas jūrā, ASV būtu laiks padomāt par "spiedienu" un pašām pāriet pie aktīvām darbībām dažos reģionos.

Военнослужащие НАТО на аэродроме Эмари в Эстонии - Sputnik Latvija
Igaunija aicina ASV turpināt "militāro savaldīšanu" Baltijā

"Būtu lieliski, ja mēs varētu piespiest krievus reaģēt uz mūsu pirmajiem soļiem. Laiku pa laikam spēle ar baltajiem (šahā – red.) sniedz priekšrocības," – klāstīja Ričardsons.

Krievijas Federācijas Padome ieteica Savienoto Valstu valdībai atturēties no tamlīdzīgām darbībām. Piemēram, senators Francis Klincēvičs savā lapā Facebook uzsvēra, ka viņam šķiet dīvaini dzirdēt tamlīdzīgus izteikumus no ierindā esošas, nevis atvaļinātas militārpersonas puses, kas turklāt ieņem svarīgu posteni ASV armijā.

"Tas ir ļoti bīstami, ja tik augsta līmeņa militārpersonas vairs nespēj reāli novērtēt situāciju," – Klincēviča teikto citēja Sputnik Igaunija.

Politiķis atgādināja, ka "mēs dzīvojam ļoti trauslā mājā, un jebkāds avantūrisks, jebkāds bezatbildīgs solis pretī tās pārbūvei, spēku līdzsvara izmaiņām draud ar smagākajām sekām pašai mājai". Viņš ieteica admirālim Ričardsonam izmest no prāta Azovas jūru.

Ar Klincēviču vienisprātis ir arī senators Oļegs Morozovs. Komentārā aģentūrai RIA Novosti viņš uzsvēra, ka "uzbrukums" Krievijai draud ar lielu karu, kurā tiks likti lietā kodolieroči.

"Vērst spiedienu, uzbrukt pirmajiem – pēc būtības, tas ir karš. Turklāt bez skaidra iemesla, jo ASV un NATO militārās aktivitātes fonā mūsu darbības izskatās vien kā minimāla pašaizsardzība," – teica Morozovs.

Politiķis pauda cerību, ka Ričardsona vārdus neizdzirdēs tie cilvēki ASV, "kuru rokās ir īstā kara poga". "Nedrīkst tik vienkārši žonglēt ar cilvēces likteni. Gribētos cerēt, ka šis "klauns" nenosaka politiskās domāšanas līmeni ASV," – secināja senators.

MGM-31C Першинг 2 — американская твердотопливная двухступенчатая баллистическая ракета средней дальности мобильного базирования - Sputnik Latvija
Viedoklis
Tramps draud Eiropai ar raķetēm

Maskava jau vairākkārt ir norādījusi, cik bīstami ir paranoidāli paziņojumi ar iztēlotiem "Krievijas draudiem". Aizbildinoties ar kaut kādas "Krievijas agresijas savaldīšanu" NATO pēdējos gados ASV aizsegā savelk pie Krievijas robežām aizvien lielāku daudzumu militārās tehnikas un spēku, piespiežot Maskavu pert atbildes soļus.

Krievijas vadība ne vienu reizi vien ir atkārtojusi, ka Krievijai nav agresīvu nodomu, tā neplāno uzbrukumus nekādām NATO valstīm. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pauda pārliecību, ka NATO tas ir labi zināms, taču alianse vienkārši aizbildinās ar šo ieganstu, lai dislocētu lielu skaitu tehnikas un bataljonu pie Krievijas robežām.

Ziņu lente
0