Ukrainas politiķi sūdzas, ka lidotāji un konstruktori bēg uz Krieviju

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasЗдание МИДа Украины
Здание МИДа Украины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējo gadu notikumu fonā stratēģiskās nozares Ukrainā zaudējušas lielu skaitu darbinieku – gan augstas klases speciālistu, gan vienkāršu strādnieku.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Kvalificēti kadri, tostarp arī konstruktori un lidotāji-izmēģinātāji bieži dodas prom uz Krieviju Ukrainas ekonomikas stāvokļa un perspektīvu trūkuma dēļ, paziņoja bijušie Augstākās radas deputāti, vēsta Sputnik Lietuva.

Bijušais transporta un sakaru ministrs Jevgēņijs Červoņenko atklāja, ka ukraiņu lidotājus-izmēģinātājus Krievijā sagaida ar prieku. Telekanāla NewsOne ēterā politiķis apliecināja, ka Krievijā ir viņiem piemērotas darba vietas, viņi var saņemt pilsonību un izmantot priekšrocības, bet Ukrainā nekādas privilēģijas viņiem nav paredzētas.

Строительные каски - Sputnik Latvija
Liepājas mērs nosauca valstis, no kurām varētu ielaist viesstrādniekus

Červoņenko atgādināja, ka Ukrainā vēl joprojām nav nopelniem bagāta lidotāja-izmēģinātāja titula, visas pensijas privilēģijas ir anulētas, un galu galā augstas klases speciālisti vidēji saņem pensiju aptuveni desmit tūkstošu grivnu apmērā (aptuveni 325 eiro).

Ukrainas Interpola biroja bijušais vaditājs Kirils Kuļikovs telekanāla "Naš" ēterā pastāstīja, ka pēdējo gadu notikumu fonā Ukraina ir zaudējusi lielu skaitu speciālistu militāri rūpnieciskajā nozarē – viņi brauc prom uz Krieviju un citām NVS valstīm.

Kuļikovs atgādināja, ka "reiz Ukraina bija ceturtā valsts bruņojuma tirgū", šajā nozarē strādāja aptuveni 2-3 miljoni cilvēku, taču "šodien šo cilvēku vienkārši vairs nav".

Bijušais deputāts pastāstīja, ka valsti pamet ne tikai augsti kvalificēti speciālisti, bet arī strādnieki.

Pēc valsts apvērsuma 2014. gadā Ukrainas pilsoņu stāvoklis ir būtiski pasliktinājies. Algas, pensijas un sociālie pabalsti ir palikuši agrākajā līmenī, bet pārtikas produktu cenas un komunālo pakalpojumu tarifi pastāvīgi pieaug. Pēc sadarbības pārtraukšanas ar Krieviju vairākās rūpniecības nozarēs iestājies pagrimums.

Ziņu lente
0