Venecuēla dāvājusi Donaldam Trampam "cirka direktora" titulu

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Venecuēlas ĀM vadītājs pastāstīja savu viedokli par valsts apvērsuma mēģinājuma galvenajiem rīkotājiem un aicināja nesadarboties ar Venecuēlas ienaidniekiem.

RĪGA, 29. janvāris – Sputnik. Venecuēlas varasiestādes nešaubās, ka aiz valsts apvērsuma mēģinājuma stāv ASV. Ar šādu paziņojumu RT intervijā nācis klajā Venecuēlas ārlietu ministrs Horhe Areasa. Pēc viņa sacītā, "cirka direktoru" skaitā ir arī Amerikas prezidents Donalds Tramps.

Taču oficiālā Karakasa ir gatava apspriest ar opozīciju situāciju valstī.

"Ja opozīcija būs gatava sēsties ar mums pie pārrunu galda pēc pusstundas, mēs būsim ar mieru," - pateica Areasa.

Лидер оппозиции Венесуэлы Хуан Гуаидо выступил на митинге в Каракасе  - Sputnik Latvija
Viedoklis
Jauns apvērsums: Venecuēla liesmās

Viņš norādīja, ka varasiestādes nekad nav atteikušās no dialoga, taču pie pārrunu galda opozīcija "te sēžas, te pieceļas un aiziet, te atgriežas".

"Es ļoti vēlētos, lai viņi atnāktu uz pārrunām, palūgtu atļauju saviem priekšniekiem šeit un ASV, un kopā ar mums meklētu risinājumu, kurš atbilstu Venecuēlas Konstitūcijai," - paziņoja Venecuēlas ĀM vadītājs.

Runājot par iespējamo diplomātisko attiecību izbeigšanu ar tām Eiropas valstīm, kuras atzinušas "prezidenta amata pagaidu izpildītāja" Huana Gvaido leģitimitāti, ārpolitikas iestādes vadītājs atzīmēja, ka šobrīd uzmanība tiek pievērsta Vašingtonai:

"Pagaidām mēs koncentrējamies uz galvenā valsts apvērsuma vadītāja, uz "cirka direktoriem" – ASV valdību, Trampa kungu un viņa pārstāvjiem."

"Lūk kur izvēršas galvenā pretestība, lūk kur ir konflikta epicentrs," - piebilda Areasa.

Atbildot uz jautājumu par to, ko tieši Venecuēlas varasiestādes vēlētos izskaidrot opozīcijai un to atbalstošiem iedzīvotājiem, ministrs aicināja saprast to, ka "mēs nevaram sadarboties ar Venecuēlas ienaidniekiem ".

"Tieši pretēji mums, venecuēliešiem, jāsadarbojas vienam ar otru un jāatrod mūsu pašu risinājumi ar mūsu varas instanču un mūsu Konstitūcijas palīdzību. Pārējais atrodas ārpus Konstitūcijas rāmjiem un rada bīstamību un draudus valstij," - paziņoja Horhe Areasa.

2019. gada 23. janvārī opozīcijas līderis un Venecuēlas parlamenta spīkers Huans Gvaido pasludināja sevi par valsts " prezidenta amata pagaidu izpildītāju". Par viņa statusa atzīšanu praktiski uzreiz paziņoja ASV varasiestādes un dažas citas valstis. Atbildot uz tiešu iejaukšanos suverenās valsts iekšlietās Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro paziņoja par diplomātisko attiecību izbeigšanu ar Vašingtonu. Viņš nosauca viltvārdi Gvaido par "ASV marioneti".

Savukārt Maskavā paziņoja par pilnu atbalstu oficiālajai Karakasai.

Ziņu lente
0