Lielbritānijā atvērta Eiropas Savienības pilsoņu reģistrācijas programma

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasВестминстерский дворец в Лондоне
Вестминстерский дворец в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijai jāizstājas no Eiropas Savienības 2019. gada 29. martā.

RĪGA, 22. janvāris – Sputnik. Lielbritānija atvērusi valstī dzīvojošo Eiropas Savienības pilsoņu reģistrācijas programmu, raksta RT.

Saskaņā ar programmu, kuras izmēģinājuma posms startēja vakar, ES pilsoņiem, kuri vēlas palikt Lielbritānijā, būs iesnieguma veidā jālūdz Lielbritānijas iedzīvotāja statusa piešķiršana un jāapmaksā nodokli 65 mārciņu apmērā pieaugušajam un32,5 mārciņas bērniem. Saskaņā ar provizorisko vērtējumu, Lielbritānijā dzīvo ap 3,5 miljoniem ES pilsoņu.

Brexit - стоит ли? - Sputnik Latvija
Atpakaļceļa nav: kā Brisele reaģēja pēc Terēzas Mejas sakāves

Lielbritānijas imigrācijas lietu ministre Kerolaina Nouksa paziņoja, ka sistēma padarīs statusa iegūšanu eiropiešiem "vienkāršu un saprotamu".

Lielbritānijas premjerministre Teŗeza Meja pirmdien prezentēs parlamentam plānu ar jauniem izstāšanās nosacījumiem no Eiropas Savienības. Par plāna saturu pagaidām nekas nav zinām, taču tam ir iespējas tikt apstiprinātam parlamentā gadījumā, ja tajā tiks iekļauti apstākļi, kuri mīkstina Brexit nosacījumus vai pārnes to. Pagājušajā nedēļā britu parlamenta kopienu palāta  ar ievērojamu balsu vairākumu (432 pret 202) noraidīja Brexit vienošanos ar ES, kuru sagatavoja Terēzas Mejas valdība.

Londona nosūtīja Eiropas Padomei paziņojumu par izstāšanos no ES 2017. gada 29. martā. Lielbritānijai jāizstājas no Eiropas Savienības 2019. gada 29. martā.

Ziņu lente
0