Negaidīti: Tramps nosauca valstis, "kuru labā" ASV karoja pret ISIS

© Sputnik / Sergey MelkonovРазгрузка и каска солдата США
Разгрузка и каска солдата США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikas karavīru bojāeja Sīrijā kļuva par iemeslu Donaldam Trampam nosaukt valstis, kuras it kā guvušas labumu no ASV cīņas pret teroristiem.

RĪGA, 21. janvāris – Sputnik. Pēc ASV prezidenta Donalda Trampa domām, karojot pret ISIS grupējuma teroristiem, Amerikas karavīri izdarījuši pakalpojumu citām valstīm. Tostarp Baltā nama saimnieks nosauca Krieviju un Irānu, vēsta InoTV, atsaucoties uz publikāciju The Washington Examiner.

"Ziniet, Krievijas, Irānas un Sīrijas ļaunākais ienaidnieks ir ISIS. Mēs iznīcinām ISIS to cilvēku labad, kuriem nav obligāti mums jāpiekrīt, teiksim tā. Mēs ievedām karaspēkus Sīrijā un divu gadu laikā samazinājām kalifāta teritoriju par 99%," - pateica Tramps.

Par savu lēmuma stingrumu par ASV karavīru izvešanu no Sīrijas Amerikas prezidents paziņoja uzreiz pēc četru amerikāņu karavīru bojāejas Arābu republikā.

Tikšanās laikā ar bojāgājušo radiniekiem Donalds Tramps paplašināja valstu ģeogrāfiju, "kuru labā" ASV karoja pret ISIS: Krievijas, Irānas, Sīrijas, Irākas un daudzu citu valstu labā".

Президент США Дональд Трамп встретился с лидерами ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija
Politika
Jau divus gadus amatā: Trampa prezidentūras skumjā gadadiena

"Pienāk brīdis, kad jūs vēlaties atgriezt mūsu cilvēkus mājās," - beigās sacīja Baltā nama saimnieks.

Sešpadsmitajā janvārī terorista-pašnāvnieka uzspridzināšanas rezultātā Sīrijas pilsētā Manbidže bojā gāja četri amerikāņu karavīri. Atbildību par teroraktu uzņēmies ISIS grupējums.

Donalda Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons iepriekš paziņoja, ka tieši termiņi amerikāņu karaspēku kontingenta izvešanai no Sīrijas pagaidām nav noteikti. Pēc viņa sacītā, Arābu republikas teritorijā vēl paliek kaujinieki, kuri ir jālikvidē. Tāpat viņš norādīja, ka pirms karaspēku izvešanas Baltajā namā vēlas pārliecināties, ka tiks garantēta kurdu pašaizsardzības spēku drošība.

Par savu lēmumu izvest Amerikas karaspēkus no Sīrijas Tramps paziņoja 2018. gada decembra vidū Twitter vietnē. Pēc viņa domām, Amerikas karavīru klātbūtne SAR vairs nav nepieciešama, jo ISIS ir sagrauts.

Ziņu lente
0