Ārstiem neizdevās izglābt Gdaņskas mēra dzīvību

© AFP 2023 / SIMON KRAWCZYKМэр города Гданьск Павел Адамович
Мэр города Гданьск Павел Адамович - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzbrukums pilsētas mēram notika svētdienas vakarā labdarības koncerta laikā.

RĪGA, 15. janvāris – Sputnik. Gdaņskas mērs Pāvels Adamovičs, kuram tika uzbrukts svētdienas vakarā, miris slimnīcā, paziņoja universitātes klīniskā centra pārstāvis Tomašs Stefaņaks.

"Ar visdziļāko nožēlu man ir jāpaziņo, ka mēs zaudējām cīņā par mēra kunga dzīvību. Mēra kungs Adamovičs ir miris," citē viņa vārdus RIA Novosti.

Ar nazi bruņots vīrietis uzbruka Adamovičam svētdienas vakarā labdarības koncerta laikā Gdaņskā. Adamovičs guva vairākus naža ievainojumus, tostarp sirds daļā. Mediķi ilgu laiku reanimēja politiķi notikuma vietā, kuram novembrī palika 53 gadi, pēc tam viņu aizveda uz slimnīcu. Uzbrukuma brīdis mēram tika nonāca kādā videoierakstā.

Uzbrucējs ir aizturēts, viņa rīcības motīvi oficiāli netiek paziņoti. Pasākumā klātesošie žurnālisti paziņoja, ka pirms uzbrukuma vīrietis kliedza, ka viņam esot bijis nelikumīgi piespriests cietumsods. Ir zināms, ka uzbrucējs ir 27 gadus vecs Gdaņskas iedzīvotājs, kurš bijis sodīts par banku apzagšanu. Pirms dažām nedēļām viņš iznācis no cietuma.

Ziņu lente
0