Viena no vecākajām ASV universitātēm ievieš Krievijas "hibrīdo draudu" mācību kursu

© AP Photo / GERALD HERBERTЛюди на фоне американского флага
Люди на фоне американского флага - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Studentiem stāstīs par "Krievijas troļļiem un botiem", Kremļa "informācijas operācijām", "iejaukšanos" Amerikas vēlēšanās un par "Krimas aneksiju".

RĪGA, 13. janvāris – Sputnik. Viena no vecākajām un ietekmīgākajām amerikāņu augstskolām – Džordžtaunas universitāte – ievieš mācību kursu ar nosaukumu "Krievijas hibrīdais karš", vēsta RIA Novosti. Informācija par to ir publicēta iestādes mājaslapā.

Pēc apraksta var secināt, ka studentiem stāstīs par "Krievijas troļļiem un botiem", Kremļa "informācijas operācijām", "iejaukšanos" Amerikas vēlēšanās un par "Krimas aneksiju".

Здание редакции газеты Washington Post, архивное фото - Sputnik Latvija
Viedoklis
"GRU slepenais ziņojums": krievu troļļi apkaunojuši Washington Post

Tiek norādīts, ka pēc 2016. gada prezidenta vēlēšanām ASV "pieaugusi informētība par Kremļa jauno karošanas veidu". Tāpat studentiem grasās pastāstīt, kā Krievija "tēmē uz Amerikas sabiedrību un pilsoņiem".

"Kiberuzbrukums pret Igauniju 2007. gadā, iebrukums Gruzijā 2008. gadā <…>. Manipulācija, ietekme un noliegšana. "Nelegāļi", "patriotiskie hakeri" un "mazie zaļie cilvēciņi". Oligarhi, tautieši un noderīgi muļķi," - teikts mācību kursa aprakstā.

Tiek ziņots, ka lekcijas skars "Krievijas doktrīnu un ideoloģiju". Ar studentiem tiks apspriesti "piemēri" un tas, "kāpēc tas met šādu izaicinājumu ASV un to sabiedrotajiem".

Aģentūra RIA Novosti pagaidām nav saņēmusi universitātes operatīvā komentāra.

 Iepriekš jau vēstīts, ka ASV lieta par Krievijas "iejaukšanos" vēlēšanās, kā arī iedomātajiem prezidenta Donalda Trampa sakariem ar Maskavu tiek izmeklēta jau trešo gadu. Izmeklēšanu vada speciālais prokurors Roberts Millers un abas Kongresa palātas.

Apsūdzības tiek noraidītas gan Baltajā namā, gan Kremlī. Krievija norāda, ka tām nav pierādījumu, Tramps tās dēvē par "raganu medībām", kas sāktas ar viņa nelabvēļu atbalstu.

Ziņu lente
0