Sprādziens Parīzē: ir upuri, desmitiem cilvēku ievainoti

© REUTERS / SOCIAL MEDIAВзрыв в булочной в Париже
Взрыв в булочной в Париже - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spēcīgais sprādziens Parīzes centrā aiznesa divu cilvēku dzīvības. Vēl divpadsmit cilvēku stāvoklis tiek vērtēts kā kritisks.

RĪGA, 12. janvāris - Sputnik. Sprādzienā Parīzē bojā gāja divi ugunsdzēsēji, vēl 47 cilvēki bija ievainoti, vēsta televīzijas kanāls BFMTV, atsaucoties uz Francijas iekšlietu ministru Kristofu Kastanēru. Iepriekš ziņots par 36 cietušajiem, no kuriem 12 ieguvuši nopietnus ievainojumus.

Ziņots, ka ugunsdzēsēji strādāja notikuma vietā vēl pirms sprādziena, lai nodzēstu maiznīcā radušos ugunsgrēku.

Policija šobrīd izskata gāzes noplūdi kā galveno sprādziena iemeslu, atzīmējot, ka šo versiju apstiprina raksturīgi postījumi.

Sprādziena vietā strādā vairāk nekā divi simti ugunsdzēsēju un simtiem policistu. Ievainotos no incidenta vietas evakuē uz helikopteriem, kas paredzēti izmantošanai ārkārtas situācijās.

Uz notikuma vietu ieradās Francijas premjerministrs Eduārs Filips un iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs.

Spēcīgs sprādziens notika Parīzes centrā sestdien, 12. janvārī, ap plkst. 9.00. Pēc provizoriskiem datiem, sprādziena iemesls bija gāzes noplūde vietējā maiznīcā. Sprādziena rezultātā cietusi ēkas apakšējā daļa un tika bojātas tuvumā izvietotās mašīnas, kā arī izsisti blakus esošo māju logi.

Ziņu lente
0