Mediji: Amazon darbiniekiem bija piekļuve klientu privātajiem video

© Foto : pixabayКамеры видеонаблюдения
Камеры видеонаблюдения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānijas darbinieki skatīja "gudrās mājas" videoierakstus, dažkārt rādīja tos cits citam, komentēja un aprakstīja dažus no notikumiem.

RĪGA, 12. janvāris – Sputnik. Ukraiņu programmētāji apmācīja amerikāņu kompānijas Amazon "gudrās mājas" neirotīklu, un viņiem bija praktiski neierobežota piekļuve mājsaimniecību kamerām, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz portālu The Intercept.

Тренажерный зал - Sputnik Latvija
Igaunijā uzcels baznīcu ar trenažieriem un saunu

Saskaņā ar izdevuma informāciju, no 2016. gada ukraiņu zinātniski-pētnieciskā grupa skatīja "gudrās mājas" videoierakstus, ko filmēja kompānija Ring, un manuāli uzstādīja atpazīšanas sistēmu. Ring projekts ietilpst Amazon un ražo iekārtu, kas veic gudrā durvju zvana un ārējās novērošanas kameras funkcijas.

Tiek norādīts, ka servisa faili netika šifrēti izdevumu palielināšanās novēršanai.

Izdevuma sarunas biedrs pastāstīja, ka ukraiņu darbinieku vidū netika konstatēti rupji pārkāpumi.

"Ring darbinieki dažkārt rādīja viens otram video, kurus viņi komentēja, un aprakstīja dažus no notikumiem, par kuru lieciniekiem viņi kļuva – piemēram, skūpstus, šaušanu ar bisi un zādzības," - paziņoja The Intercept informācijas avots.

Izdevums uzsver, ka kompānijas konfidencialitātes politika neļauj trešajām personām iegūt piekļuvi klientu personīgajiem datiem.

Ziņu lente
0