Vācu žurnālists ieteicis Berlīnei pamācīties no Maskavas

© Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasОткрытие московского фестиваля "Путешествие в Рождество"
Открытие московского фестиваля Путешествие в Рождество - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālists pastāstījis, ka Krievijas galvaspilsētā ir teicami attīstīta infrastruktūra, kas ļauj tai izcelties starp citām pasaules valstīm.

RĪGA, 11. janvāris – Sputnik. Vācu avīzes Handelsblatt žurnālists ieteicis Vācijai pamācīties no Maskavas, kā veidot infrastruktūru, vēstīja Sputnik Lietuva.

Посетители ярмарки на Красной площади - Sputnik Latvija
Zvaigznes debesīs: fantastiskās Jaungada pārvērtības Maskavā

Autors uzskata, ka Berlīnei nāktos apgūt Krievijas galvaspilsētas pieredzi lidostu celtniecības jomā. Piemēram, Berlīnes-Brandenburgas gaisa ostas ekspluatāciju nav iespējams uzsākt jau 12 gadus tehnisko problēmu rezultātā, bet Žukovska lidostas rekonstrukcija ilga tikai divus gadus. Žurnālists uzsvēra arī to, ka galvaspilsētā funkcionē veselas četras lidostas.

Turklāt Maskavā pēdējo desmit gadu laikā atklātas aptuveni 50 jaunas metro stacijas, bet Berlīnē – tikai trīs.

Materiāla autors pieminēja arī teicamo interneta pārklājumu Krievijas galvaspilsētā: informācijas pārraides vidējais ātrums sasniedz 100 megabitus sekundē – šis rādītājs piecas reizes pārsniedz vidējo ātrumu Vācijā.

Raksta autors piebilda, ka maskavieši daudzus pakalpojumus var apmaksāt ar mobilās lietotnes palīdzību. Piemēram, šāda iespēja dāvāta, apmaksājot automašīnas stāvvietu, auto nomu, rēķinu restorānā, pirkumu kasē.

Žurnālists atzīmēja, ka Maskava demonstrē līmeni, ko cenšas sasniegt visa Krievija.

Ziņu lente
0