Mediji iekļāva ASV desmit sievietēm bīstamāko valstu sarakstā

© Sputnik / Gina Moon / Pāriet pie mediju bankasРождественская ель в Рокфеллеровском центре в Нью-Йорке
Рождественская ель в Рокфеллеровском центре в Нью-Йорке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saraksta sastādīšanā tika ņemti vērā tādi faktori kā veselības aprūpe, diskriminācija, seksuāla un neseksuāla rakstura vardarbība, vergu tirdzniecība vai ekspluatācija.

RĪGA, 6. janvāris – Sputnik. ASV iekļuva 2018. gada desmit sievietēm bīstamāko valstu sarakstā, pēc aģentūras Reuters versijas, vēsta RIA Novosti.

Saraksta sastādīšanā tika ņemti vērā tādi faktori kā veselības aprūpe, diskriminācija, seksuāla un neseksuāla rakstura vardarbība, vergu tirdzniecība vai ekspluatācija.

Влюбленные - Sputnik Latvija
Viedoklis
Neromantiskā "Medūza", jeb Korporatīvā flirta ēras beigas

Pirmo vietu sarakstā ieņēma Indija, otrajā vietā atrodas Afganistāna, pirmo trijnieku noslēdz Sīrija. Tāpat sarakstā tika iekļautas  tādas valstis kā Somālija, Saūda Arābija, Pakistāna, Kongo Demokrātiskā Republika, Jemena, Nigērija un ASV. Citas valstis figurē atsevišķos sarakstos katrā no kategorijām, taču kopīgajā desmitniekā iekļuva tās valstis, kuras ieņem līderpozīcijas visu faktoru kopsummā.

Medicīnisko pakalpojumu ziņā par visneaizsargātākajām valstīm 2018. gadā kļuva Afganistāna, Sīrija un Somālija, uzskata aģentūra.

Tiek norādīts, ka Afganistānas, Saūda Arābijas un Indijas sievietes vairāk, nekā citas, cieš no diskriminācijas, kura iekļauj diskrimināciju darbā, peļņas gūšanas neiespējamību, netaisnīgas zemes, īpašuma un mantojuma tiesības, kā arī izglītības un pilnvērtīgas pārtikas pieejamības trūkumu.

Kultūras tradīciju vidū, kuras apdraud sievietes, aģentūra uzskaita uzbrukumus ar skābes palīdzību, sieviešu apgraizīšanu, piespiedu laulības, sišana ar akmeņiem, fiziska vardarbība vai pāridarījums kā soda veids un sieviešu dzimuma bērnu nogalināšana. Pirmajā valstu trijniekā pēc šī parametra iekļuva Indija, Afganistāna un Somālija.

Sieviete - Sputnik Latvija
Kā atšķirt flirtu no uzmākšanās: Latvijas sievietes par #MeToo

Indija, KDR, ASV un Sīrija (vienā vietā) iekļuva valstu trijniekā, kurās sievietes visvairāk tiek pakļautas seksuālai vardarbībai. Tā iekļauj izvarošanu kara apstākļos, izvarošanu ģimenes lokā, svešinieka izvarošanu, taisnīgas tiesas nepieejamību izvarošanas gadījumā, seksuālu uzmākšanos. Neseksuālas vardarbības ziņā, kura iekļauj nežēlību konflikta laikā, fizisku, psiholoģisku un mājas vardarbību, līderpozīcijas ieņem tādas valstis kā Afganistāna, Sīrija un Indija. ASV ieņem sesto pozīciju, precizē aģentūra.

Indija, Lībija un Mjanma iekļuva bīstamāko valstu trijniekā vergu tirdzniecības vai ekspluatācijas ziņā, kas iekļauj saimniecisko verdzību, piespiedu darbu, piespiedu laulības un seksuālo verdzību. Ceturto vietu šajā kategorijā ieņem Nigērija un Krievija, teikts reitingā.

Ziņu lente
0